Ketijas foto - 149
Foto: DELFI
Vistiņa, šampinjoni, dārzenīši un visam pāri kausētais siers. Krēmīga un sātīga mērce, kuru baudīt kopā ar kādu stiprinošu graudaugu produktu, piemēram, griķiem.
105Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistas fileja2 ĒKvistas garšviela eļļa400 gšampinjoni1 gab.sīpols1 gab.paprika2 gab.burkāni pēc garšassāls pēc garšaspipari1 ĒKmilti100 mlpiens200 gkausētais siers

Pagatavošana

1

Vistu sagriež strēmelēs, apber ar garšvielu maisījumu vistas gaļai, pievieno eļļu (pēc ieskatiem, aptuveni 3 ēdamkarotes). Vistu liek ledusskapī un ļauj iemarinēties stundu.

2

Uzkarsē pannu, liek tajā nedaudz eļļu. Šampinjonus sagriež šķēlītēs un apcep, līdz no tiem izgarojis šķidrums un sēnes apbrūnējušas. Izņem no pannas un atliek malā vēlākam.

3

Sīpolu sakapā, ber uzkarsētā pannā ar eļļu (2 ēdamkarotes), uzber sāli un piparus un cep, līdz caurspīdīgs.

4

Papriku sagriež mazos kubiņos, apcep kopā ar sīpoliem. Pēc tam pievieno sarīvētus burkānus un visu vēlreiz apsutina.

5

Tad pannas saturam pievieno vistas gabaliņus un visu apcep, līdz vista gandrīz gatava.

6

Pārkaisa pannas saturu ar miltiem, pielej pienu un visu samaisa. Tad pievieno kausēto sieru, visu pamatīgi apmaisa un ļauj sutināties aptuveni 5 minūtes.

7

Beigās mērcē iemaisa iepriekš apceptos šampinjonus. Pasniedz pie kāda graudaugu produkta, piemēram, griķiem, rīsiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!