Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo saldos kartupeļus – tos nomazgā, nosusina. Izkārto saldos kartupeļus uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un apsmērē ar eļļu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem režīmā ar ventilatoru, liek batātes krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes, līdz tās mīkstas.
Tikmēr gatavo salsu – avokado mīkstumu un tomātus sagriež mazos gabaliņos. Pārkaisa ar nelielu daudzumu sāls, pievieno smalki jo smalki sakapātu kaltēto čili vai uzber mazliet čili pārslu. Visu pārlej ar svaigi spiestu laima sulu no puslaima, un samaisa.
Pagatavo mērcīti: ķiploka daiviņu saspiež ķiplokspiedē. Ķiploku iemaisa jogurtā, pievieno sāli un mazliet piparus pēc garšas, samaisa un ieliek ledusskapī savilkties.
Kad kartupeļi gatavi un mīksti izņem no krāsns.
Pilda saldos kartupeļus – katru kartupeli iegriež vidū un papleš, lai redzams mīkstais vidus. Liek iekšā avokado un tomātu salsu, tad pārlej ar jogurta mērcīti, bet beigās uzkaisa sakapātus lociņus.
Lai labi garšo!