Aromātiski cāļa (vai vistas) filejas gabaliņi ar pavasarīgi košu zirņu biezeni – ātrām un olbaltumvielām bagātām pusdienām vai vakariņām. Recepti iesaka "Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Par olbaltumvielu nozīmi uzturā vairāk lasi šajā "Cālis" rakstā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Filejas noskalo un nosusini. Samaisi olīveļļu ar sāli, pipariem, timiānu un izspied divas ķiploku daiviņas, liec filejas marinēties aptuveni uz 20–30 minūtēm.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, liec cepamtraukā filejas gabaliņus un cep aptuveni 30 minūtes.
Uzvāri ūdeni, liec tajā saldētus zaļos zirnīšus un vāri 3–5 minūtes. Nokās ūdeni, pievieno sviestu, sāli un piparus, sablendē.
Pasniedz biezeni ar cāļa fileju. Dekorē ar svaigām piparmētras lapiņām.
"Tasty" padoms: Ja maltīti gribas nedaudz sātīgāku, kopā ar gaļas gabaliņiem krāsnī apcep arī kubiņos sagrieztu ķirbi vai saldo kartupeli garšu balansam.