Foto: Privātais arhīvs
Ja ledusskapja krājumos atrodama kārtainā mīkla, bekona šķēles, nedaudz tomātu mērces un siera, ātri vien var tikt pie gardām apaļajām "picmaizītēm". Lieliski noder arī veikalos nopērkamā gatavā picas mīkla. Pie darba!
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gkārtainā vai picas mīkla100 gtomātu mērce200 gauksti kūpināta bekona šķēles100 gsiers pēc izvēles svaigi malti melnie pipari pēc garšaspaprikas pulveris svaigi lociņi

Pagatavošana

1

Ja mīkla bijusi saldētavā, to atlaidina un izrullē plānāku, saglabājot taisnstūra formu.

2

Pārsmērē visu mīklas plāksni ar tomātu mērci, pāri kārto plānās bekona šķēles.

3

Pārkaisa bekonu ar smalki sagrieztiem lociņiem un rīvētu sieru.

4

Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un saldās paprikas pulveri.

5

Sarullē mīklu, sākot no garākās malas, ciešā rullī un sagriež apmēram 4–5 cm biezās ripās, ko kārto ar sviestu iesmērētā cepamtraukā.

6

Maizītes pārsmērē ar sakultu olu un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180 grādos apmēram 40–45 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!