Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņem svaigās cūkgaļas gabalu un sagriež smalkākos gabaliņos – strēmelēs, kas nav pārāk biezas. Apkaisa ar sāli, pipariem un kādu garšaugu pēc izvēles (piemēram, kaltētu rozmarīnu) un ļauj pavisam neilgu brīdi savilkties. Sagatavo ļoti lielu katlu.
Burkānus nomizo un sagriež pusripiņās. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Kāpostus smalki sagriež. Sīpolu sakapā.
Lielajā katlā ielej nedaudz eļļu. Saber sīpola gabaliņus katlā, apber ar sāli un pipariem un apcep, līdz tie teju caurspīdīgi.
Tad katlā ieliek cepties gaļas gabaliņus – tos apcep, lai no visām pusēm apbrūnējuši.
Pieber burkānus, kāpostus, uzlej nedaudz ūdens (aptuveni vienu krūzi) un ļauj visam pasutināties 3–5 minūtes. Tad pievieno kartupeļa gabaliņus. Ja ūdens daudzums katlā sarucis, pielej vēl krūzīti un visu sutina sautējumu 5–8 minūtes.
Pārlej sautējumu ar saldo krējumu, pieber zirnīšus un ļauj sautējumam sākt burbuļot. Turpina gatavot vēl 7–10 minūtes, līdz kartupeļi un gaļa mīksta.
Lai labi garšo!