5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
3 lbērzu sulas6 gab.krustnagliņas10 gab.rozīnes1 gab.upeņu zariņš1 gab.citrona miza
Pagatavošana
1
Lielā burkā vai pudelē ielej bērzu sulas, pieber krustnagliņas, rozīnes.
2
Citrona miziņu nogriež plānu ar dārzeņu mizojamo nazīti. Mizas gabaliņus liek pie pārējām sastāvdaļām bērzu sulās.
3
Traukā ievieto vēl upeņu zariņu un sulas gatavas raudzēšanai. Burku vai pudeli hermētiski noslēdz – te labi derēs arī lielas pudeles ar hermētisko korķi. Raudzē trīs līdz četras dienas istabas temperatūrā (vēsā, ap +18 grādiem), bet pēc tam novieto aukstā pagrabā (+3..+5 grādi).
Kad sulas uzrūgušas, tās var dzert un baudīt. Labi garšos ar citrona šķēlīti glāzē.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit