maltās gaļas mērce
Foto: DELFI
Uzlieta virs siltiem griķīšiem, blakus kāds marinēts gurķītis – maltās gaļas mērce lieliski un gardi "savelk" kopā maltīti. Pamēģini tai pievienot saulē kaltētos tomātus mazliet citādai garšu variācijai.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
500 gcūkgaļas vai jauktā maltā gaļa1 ĒKsviests3 gab.sīpoli1 ĒKmaltās gaļas garšvielas pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari150 gtomātu mērce200 mlsaldais krējums150 gsaulē kaltēti tomāti

Pagatavošana

1

Pannā izkausē sviestu. Sīpolus sagriež pusriņķīšos un met pannā, apkaisa ar sāli un pipariem, nedaudz apcep, līdz tie sāk kļūt caurspīdīgi.

2

Tikmēr sagriež gabaliņos saulē kaltētos tomātus un pievieno pannā sīpoliem. Pēc tam pievieno malto gaļu, uzber garšvielas un cep, līdz tā zeltaini apbrūnējusi.

3

Pannas saturam pievieno tomātu mērci, visu apmaisa un ļauj karsējot sasūkties gaļā.

4

Beigās pielej saldo krējumu, samaisa un karsē, līdz sāk burbuļot. Tad mērce gatava.

5

Gatavo mērci pasniedz ar vārītiem graudaugiem, kas labāk tīk, – griķiem, kvinoju, bulguru u.c. un kādu marinētu gurķīti vai dārzeņu salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!