brusketa maizītes uzkodas itāļu virtuve
Foto: Shutterstock
Vasarīga uzkoda Vidusjūras noskaņās – tā var teikt par brusketas maizītēm, kas izdaiļotas ar ķirštomātiem, maigu mocarellu un bazilika pesto. Pieliec arī svaiga bazilika lapiņas un garša būs neaprakstāma!
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 gķirštomāti125 gmini mocarella0.5 saujabaziliks4 ĒKbazilika pesto1 gab.bagete olīveļļa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Ķirštomātus sagriež smalkākās ripiņās un saber bļodā. Mocarellas bumbiņas saplucina uz pusēm un pievieno tomātiem.

2

Bazilika lapiņas saplucina un pieber pārējām sastāvdaļām. Visam pievieno bazilika pesto (pagatavo to pats pēc šīs receptes, būs gardāk!) un samaisa. Noliek pildījumu ledusskapī savilkties 10–15 minūtes.

3

Tikmēr sagriež bageti šķēlēs. Apsmērē ar olīveļļu un apgrauzdē sakarsētā pannā, lai no abām pusēm maizes šķēles zeltainas.

4

Bagetes šķēlītes izkārto uz šķīvja. Tām virsū liek tomātu un mocarellas pildījumu. Visam uzkaisa mazliet sāli un svaigi maltus melnos piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!