Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo divas apaļās 22 cm diametra kūkas veidnes, tās izklājot ar cepampapīru un ietaukojot.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Lielā bļodā liek sviestu, pievieno kakao, eļļu, parasto cukuru un brūno cukuru, olas, vaniļas ekstraktu, skābo krējumu, sāli. Visu ar mikseri sajauc viendabīgā masā.
Tad pieber miltus, sodu un cepamo pulveri, vēlreiz visu samiksējot. Beigās pielej kafiju un mīklu samaisa.
Mīklu sadala vienādās porcijās starp divām veidnēm. Liek kūkas veidnes cepeškrāsnī un cep 35–45 minūtes, līdz iedurts sērkociņš iznāk laukā sauss.
Kad kūkas biskvīti gatavi, tos izņem no krāsns, padzesē pāris minūtes veidnēs. Tad izņem no veidnēm un pilnībā atdzesē.
Gatavo krēmu. Lielā traukā liek istabas temperatūras sviestu, pieber kakao, pūdercukuru, pielej istabas temperatūras pienu, pievieno mazu šķipsniņu sāls un vaniļu. Visu saputo gaisīgā, viendabīgā masā.
Atdzisušos biskvītus pārgriež horizontāli uz pusēm, lai iegūtu četras kūkas kārtas.
Liek pirmo biskvīta ripuli uz kūku šķīvja, ziež virsū kūkas krēmu. Pēc tam liek virsū nākamo ripuli un tā, līdz kūkas četri biskvīti salikti tortē. Atlikušo krēmu apsmērē kūkai apkārt.
Kūku dekorē pēc sirds patikas – ar ogām, cukura pērlītēm u.tml.
Lai labi garšo!