devil's food cake kūka šokolādes torte
Foto: Privātais arhīvs
"Velna kūka" jeb "Devil's food cake" ir ārkārtīgi šokolādīgs, sulīgs un grēcīgi gards konditorejas sapnis. Kaloriju bumba, ko baudīt svētku reizēs. Recepti iesaka aizrautīgā kūku burve Jeļena Dimante domubiedru grupā "Latvieši UK gatavo".
120Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
115 gsviests (istabas temp.)100 gkakao pulveris (izsijāts)120 mlaugu eļļa300 gcukurs110 gbrūnais cukurs3 gab.lielas olas (istabas temp.)1 ĒKvaniļas ekstrakts120 gskābais krējums1 TKsāls120 mlpiens240 gmilti2 TKsoda0.5 TKcepamais pulveris240 mlkarsta kafija340 gsviests (istabas temp.)50 gkakao pulveris300 gpūdercukurs120 mlpiens vai saldais krējums1 šķipsnasāls1 TKvaniļas ekstrakts

Pagatavošana

1

Sagatavo divas apaļās 22 cm diametra kūkas veidnes, tās izklājot ar cepampapīru un ietaukojot.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

3

Lielā bļodā liek sviestu, pievieno kakao, eļļu, parasto cukuru un brūno cukuru, olas, vaniļas ekstraktu, skābo krējumu, sāli. Visu ar mikseri sajauc viendabīgā masā.

4

Tad pieber miltus, sodu un cepamo pulveri, vēlreiz visu samiksējot. Beigās pielej kafiju un mīklu samaisa.

5

Mīklu sadala vienādās porcijās starp divām veidnēm. Liek kūkas veidnes cepeškrāsnī un cep 35–45 minūtes, līdz iedurts sērkociņš iznāk laukā sauss.

6

Kad kūkas biskvīti gatavi, tos izņem no krāsns, padzesē pāris minūtes veidnēs. Tad izņem no veidnēm un pilnībā atdzesē.

7

Gatavo krēmu. Lielā traukā liek istabas temperatūras sviestu, pieber kakao, pūdercukuru, pielej istabas temperatūras pienu, pievieno mazu šķipsniņu sāls un vaniļu. Visu saputo gaisīgā, viendabīgā masā.

8

Atdzisušos biskvītus pārgriež horizontāli uz pusēm, lai iegūtu četras kūkas kārtas.

9

Liek pirmo biskvīta ripuli uz kūku šķīvja, ziež virsū kūkas krēmu. Pēc tam liek virsū nākamo ripuli un tā, līdz kūkas četri biskvīti salikti tortē. Atlikušo krēmu apsmērē kūkai apkārt.

Kūku dekorē pēc sirds patikas – ar ogām, cukura pērlītēm u.tml.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!