tomātu salāti
Foto: DELFI

Vienkārši, bet tajā pašā laikā izteiksmīgi tomātu salāti, kas lieliski piestāvēs dažādām gaļas maltītēm piknikā svaigā gaisā. Izmanto mazos ķirštomātus vai mazos plūmju tomātiņus! Recepti iesaka Aina Pitrāne no "Aina gatavo".

10Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmazie tomāti0.5 gab.sarkanā paprika1 gab.sarkanais sīpols pēc garšasmarinēti vai svaigi čili pipari1 gab.ķiploka daiviņa1 saujazaļumi (pētersīļi, dilles, lociņi)1 ĒKolīveļļa1 ĒKcitrona sula pēc garšassāls pēc garšascukurs

Pagatavošana

1

Sagriež dārzeņus. Tomātiņus uz pusēm, sīpolus pusgredzenos, papriku salmiņos.

2

No čili izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos.

3

4

Zaļumus smalki sakapā.

5

Pagatavo mērci. Eļļai un citrona sulai pievieno saspiestu ķiploku, sāli un cukuru. Labi samaisa un pārlej pāri dārzeņiem. Salātus vēlreiz samaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!