Vienkārši, bet tajā pašā laikā izteiksmīgi tomātu salāti, kas lieliski piestāvēs dažādām gaļas maltītēm piknikā svaigā gaisā. Izmanto mazos ķirštomātus vai mazos plūmju tomātiņus! Recepti iesaka Aina Pitrāne no "Aina gatavo".
10Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gmazie tomāti0.5 gab.sarkanā paprika1 gab.sarkanais sīpols pēc garšasmarinēti vai svaigi čili pipari1 gab.ķiploka daiviņa1 saujazaļumi (pētersīļi, dilles, lociņi)1 ĒKolīveļļa1 ĒKcitrona sula pēc garšassāls pēc garšascukurs
Pagatavošana
1
Sagriež dārzeņus. Tomātiņus uz pusēm, sīpolus pusgredzenos, papriku salmiņos.
2
No čili izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos.
3
4
Zaļumus smalki sakapā.
5
Pagatavo mērci. Eļļai un citrona sulai pievieno saspiestu ķiploku, sāli un cukuru. Labi samaisa un pārlej pāri dārzeņiem. Salātus vēlreiz samaisa un pasniedz.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasAss un pikants ēdiensPiknika ēdienu receptesĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni vegāniemĒdieni veģetāriešiemPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCukursGaršvielas un garšaugiOlīveļļaPaprikaSarkanie sīpoliČiliĶiplokiĶirštomātiDārzeņu salātiCitronu sulaViegla vasaras maltītesals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit