Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mūsmājās šos slinkos kartupeļu salātus gatavojam no jau veikalā nopērkamajiem – "Vārīti kartupeļi ar papriku". Kartupeļus ieliekam karstā gaisa katlā jeb "air-fryer" 200 grādos uz 17 minūtēm.
Ja negribas izmantot slinko variantu, uzkarsē cepeškrāsni uz 220 grādiem, kartupeļus nomazgā, nomizo un pārgriež uz pusēm, izviļā olīveļļā, pārber ar garšaugu sāli vai to pašu paprikas pulveri, liek uz cepampannas un cep aptuveni 35-45 minūtes, līdz tie ir kraukšķīgi.
Pa to laiku uz pusēm pārgriež ķirštomātiņus un siera bumbas vai mocarellas bumbas.
Lapu salātus vai rukolu (kas katram labāk garšo!) kārtīgi nomazgā.
Pagatavo mērcīti: sajauc pesto ar balzamiko etiķi un olīveļļu.
Salātlapas ber lielā salātu bļodā, pievieno tomātus, sieru, kartupeļus un pesto mērcīti.
Lai labi garšo!