Foto: DELFI
Jauno kāpostu salāti garšo visiem. Es nezinu nevienu, kam negaršotu. Un īpaši garšo no britiem un amerikāņiem iemācītie "coleslaw" salāti, kuru pamatā ir smalki sagriezti kāposti un rīvēti burkāni. Pavisam nejauši, par kaut ko aizdomājoties, gatavojot salātus, bļodā iebērās arī dilles. Rezultāts bija pārsteidzoši labs, un tagad mājās gatavojam tikai tā – ar latvisku piesitienu!
15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.vidēja izmēra jaunais kāposts2 gab.vidēja izmēra burkāni1 saujadilles100 gmajonēze100 gskābais krējums1 ĒKetiķis1 ĒKcitrona sula1 TKcukurs pēc garšassvaigi malti melnie pipari, sāls

Pagatavošana

1

Kāpostus sašķēlē, burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Dārzeņus ar rokām izmīca – lai nedaudz atsulojas un kāposti kļūst mīkstāki.

2

Gatavo mērci: majonēzi, krējumu (te var izmantot arī bezpiedevu jogurtu – būs figūrai draudzīgāk, bet garša no tā necietīs!), etiķi, citrona sulu, cukuru un svaigi maltus melnos piparus samaisa kopā, līdz cukurs izšķīst. Ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas.

3

Lej mērci pāri kāpostiem un pievieno sakapātas dilles.

4

Visu samaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!