Foto: DELFI
Mamma teica, ka šis jāpagatavo uz svētkiem, esot vienkārši, ātri un garšīgi. Un mammai bija taisnība! Ilgākais laiks – zemeņu gādāšana un atbrīvošana no lapiņām. Un pēc tam vēl brīdi jāpagaida, lai jogurts iesūcas zefīros.
60Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
800 gzemenes600 gvaniļas zefīrs1.1 kggrieķu jogurts bez piedevām

Pagatavošana

1

Zemenes nomazgā, notīra lapiņas, ogas sagriež uz pusēm vai šķēlītēs, ja gadījušās prāvākas.

2

Ņem trauku, kura pamatā ieklāj jogurtu. Tam pāri kārto zefīra pusītes. Starp citu, ja vēlas, zefīru var sagriezt smalkākos gabaliņos, tad desertu varēs baudīt agrāk, jo jogurts ātrāk iesūksies.

3

Pāri zefīram atkal liek jogurta kārtu, kam pārkaisa pāri zemenes.

4

Zemenēm seko jogurta kārta, tad atkal zefīri, atkal jogurts, visu noslēdz zemenes.

5

Liek trauku vēsumā uz apmēram stundu, ļaujot garšām savilkties.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

P.S. Kārtojumu var gatavot arī mazākos deserta traukos, uzreiz sagatavojot pa porcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!