Sastāvdaļas
Pagatavošana
Persikus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Persikus droši drīkst aizstāt ar, piemēram, nektarīniem.
Persiku pusītes sagriež plānās šķēlītēs – ja šķiet, ka miziņa traucēs, persikus var nomizot.
Persiku šķēlītes liek bļodā, pārlej ar 50 ml baltvīna, pievieno 1 ēdamkaroti brūnā cukura, visu samaisa un ļauj apmēram 20 minūtes vīnam iesūkties.
Pa to laiku citā bļodā ber miltus, pievieno olas, 3 ēdamkarotes cukura, pienu un biezpienu. Ar mikseri visu sakuļ viendabīgā masā, kurā iemaisa arī pusi mandeļu skaidiņu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Samaisa atlikušo cukuru un mandeļu skaidiņas.
Lēzenu, karstumizturīgu sacepumu veidni ietauko ar sviestu. Liek traukā pusi sagatavotās biezpiena mīklas, pāri kārto pusi persiku šķēlīšu.
Pāri liek atlikušo mīklu un atlikušās persiku šķēlītes, ko pārkaisa ar mandeļu un cukura maisījumu. Starp persikiem liek nelielas sviesta piciņas.
Cep 180 grādos apmēram 35 minūtes.
Pasniedz pēc pagatavošanas – ar vaniļas saldējumu vai aukstu vaniļas mērci.
Lai labi garšo!