Ieteikums izvēlēties jauktu malto gaļu (cūkgaļu+liellopa gaļu). Protams, no tītara maltās gaļas izdodas izcili gardi. Manā uzskatā, malto gaļu nevar pirkt paciņās. Pērku tur, kur esmu pārliecināta, ka varu droši pirkt. Atliek vienu reizi mani apmānīt, lai es tur neatgrieztos! Vislabāk, protams, ir samalt pašam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pannu mazliet iesmērē ar olīveļļu (ja cūkgaļa ir trekna, tad nemaz nevajag!). Liek malto gaļu uz pannas un izspaida.
Man patīk, ka gaļiņa apcepas brūnīga, tāpēc sākotnēji uz diezgan lielas uguns ļauj gaļai apcepties.
Kad tā apcepusies, liek klāt palielos gabalos sagrieztus divus sīpolus. Man patīk, ka ir redzamas un manāmas dažādas tekstūras. Tāpat neiztikt bez trīs ķiploku daiviņām. Un saujas saldētu puravu.
Izvēlos maltās gaļas garšvielu un to pārkaisu pannas saturam pāri.
Ļauj visam sacepties.
Taisu pa veco modi, pāri pārkaisot divas ēdamkarotes miltus. Maisa, maisa, līdz milti sabrūninās kopā ar malto gaļu.
Tad pieliek vienu ēdamkaroti skābā krējuma. Atkal maisa, maisa, maisa...
Un tad uzvārītu ūdeni (uz aci!). Maisu un leju klāt.
Tā kā man nepatīk balta mērce, pievienoju gan krāsai, gan garšai divas ēdamkarotes tomātu mērci vai tomātu pastu (var ar piedevām būt!).
Maisu, maisu, maisu, skatos konsistenci, labāk, ka šķidra, jo pašās beigās visam cauri izmaisu vienu ēdamkaroti kausēto sieru, kas visu iebiezina.
Ļauj visam uz lēnas uguns sasautēties. Beigās, ja nepieciešams, pievieno sāli.
Visu pārkaisa ar dillītēm.
Ēd ar jaunajiem kartupeļiem un lapu salātiem.
Lai izdodas!