Foto: Privātais ahīvs
Man jau šķiet, ka katrā ģimenē maltās gaļas mērces izpildījums atšķiras. Manā virtuvē tiek gatavota maltās gaļas mērce ar skābo krējumu, kas mērcei piešķir bagātīgu garšu. Tā tiek miksēta ar visām iespējamām piedevām (makaroniem, kartupeļu biezeni, rīsiem, grūbām, griķiem), bet vislabāk tā garšo kopā ar jaunajiem kartupeļiem. Ikviens, kas to nogaršo, iemīlas gatavotajā!

Ieteikums izvēlēties jauktu malto gaļu (cūkgaļu+liellopa gaļu). Protams, no tītara maltās gaļas izdodas izcili gardi. Manā uzskatā, malto gaļu nevar pirkt paciņās. Pērku tur, kur esmu pārliecināta, ka varu droši pirkt. Atliek vienu reizi mani apmānīt, lai es tur neatgrieztos! Vislabāk, protams, ir samalt pašam.

40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

700 gjaukta maltā gaļa (cūkgaļa+liellopa gaļa)2 gab.sīpols3 gab.ķiploka daiviņas1 saujasaldēti puravi maltās gaļas garšviela2 ĒKmilti1 ĒKskābais krējums2 ĒKtomātu mērce1 ĒKkausētais siers pēc garšassāls dillītes

Sagatavošana

1

Pannu mazliet iesmērē ar olīveļļu (ja cūkgaļa ir trekna, tad nemaz nevajag!). Liek malto gaļu uz pannas un izspaida.

2

Man patīk, ka gaļiņa apcepas brūnīga, tāpēc sākotnēji uz diezgan lielas uguns ļauj gaļai apcepties.

3

Kad tā apcepusies, liek klāt palielos gabalos sagrieztus divus sīpolus. Man patīk, ka ir redzamas un manāmas dažādas tekstūras. Tāpat neiztikt bez trīs ķiploku daiviņām. Un saujas saldētu puravu.

4

Izvēlos maltās gaļas garšvielu un to pārkaisu pannas saturam pāri.

5

Ļauj visam sacepties.

6

Taisu pa veco modi, pāri pārkaisot divas ēdamkarotes miltus. Maisa, maisa, līdz milti sabrūninās kopā ar malto gaļu.

7

Tad pieliek vienu ēdamkaroti skābā krējuma. Atkal maisa, maisa, maisa...

8

Un tad uzvārītu ūdeni (uz aci!). Maisu un leju klāt.

9

Tā kā man nepatīk balta mērce, pievienoju gan krāsai, gan garšai divas ēdamkarotes tomātu mērci vai tomātu pastu (var ar piedevām būt!).

10

Maisu, maisu, maisu, skatos konsistenci, labāk, ka šķidra, jo pašās beigās visam cauri izmaisu vienu ēdamkaroti kausēto sieru, kas visu iebiezina.

11

Ļauj visam uz lēnas uguns sasautēties. Beigās, ja nepieciešams, pievieno sāli.

12

Visu pārkaisa ar dillītēm.

Ēd ar jaunajiem kartupeļiem un lapu salātiem.

Lai izdodas!

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!