Publicitātes foto
Vasaras sākumā pasākumu studijā "Viesistaba" gastronomijas cienītājiem un sabiedrībā pazīstamiem gardēžiem bija iespēja iedvesmoties no šefpavāriem Laura Aleksejeva un Aleksandra Ločmeļa-Manevski, kā arī no jaunās, mūsdienīgās gastronomijas pavāres Montas Meieres un vācu virtuves zīmola "Neff" rīkotajos svētkos kopīgi pagatavot trīs kārtu maltīti, ko baudīt pie svētku galda kopā ar šefpavāru piemeklētiem dzērieniem. Kompānija lieliska, ēdieni izcili, tādēļ ar Laura Aleksejeva laipnu atļauju nododam tālāk recepti izsmalcinātai uzkodai – lēni gatavotai foreles filejai ar remulādes mērci.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.foreles filejas (120-140g katra) pēc garšassāls, brūnais cukurs2 gab.olu dzeltenumi100 mleļļa pēc garšasDižonas sinepes1 TKsvaigs estragons pēc garšaszaļais čili pipars pēc garšascitrons vai laims pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Foreles fileju apkaisa ar sāli un brūno cukuru (nedaudz).

2

Atstāj uz pusstundu istabas temperatūrā, lai izdalās liekais šķidrums.

3

Foreli nosusina, liek uz pergamenta un gatavo 50 grādos cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.

4

Remulādes mērcei olu dzeltenums sakuļ blenderī ar Dižonas sinepēm.
Pievieno nedaudz piparmētru un svaigu estragonu, sāli, cukuru un citrona vai laima sulu. Kuļ blenderī, lēnām lejot klāt eļļu, lai izveidotos krēmīga konsistence.

5

Forelei noņem ādu un pasniedz ar remulādes mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!