Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņem trīs olas, glāzi ūdens, glāzi miltu un šķipsnu sāls. Visas sastāvdaļas liek bļodā un sakuļ, līdz iegūta plāno pankūku biezuma un konsistences mīkla.
Katliņā liek vārīties eļļu, bet ollīveļļa nederēs, tikai saulespuķu, rapšu vai parastie tauki.
Kad eļļa uzkarsusi, caur putu smeļamo kausu (ar caurumiem) tecina mīklu eļļā, lai tā pilētu. Receptes ieteicējai Jeļenai šāda kausa nav, tāpēc viņa izbēra karotes no "Ikea" karošu turētāja un lēja caur to. Bet tajā diemžēl caurumi ir par lielu, un gala rezultātā sanāca "kurkuļi", ne bumbiņas.
Ar sietiņu izsmeļ profitroļus no eļļas un ber lēzenā traukā, kas iepriekš izklāts ar papīra dvieli vai salvetēm, lai uzsūktu liekās taukvielas.
Buljonam var izšķīdināt parasto kubiciņu vai izmantot paciņu zupu.
"Ja vēl piemet dilli un karotīti krējuma... Laipni aicināti Alūksnes garšās!" saka Jeļena.
Lai labi garšo!