Foto: Jeļena Dimante
Profitroļi ir kārtīgs malēniešu ēdiens. Ja senāk saimniecei bija jāpacienā kāds nelūgts viesis, bet pieliekamajā neko vairāk par pāris olām, buljonu, taukiem māla podiņā un miltu čipuksnīti nevarēja atrast, viņa izdomāja izvārīt mīklas pilienus taukos, nosaucot tos par "profitroļiem" un pasniedza karstā buljonā ar svaigiem zaļumiem. Daudziem tas saistās ar bērēm, bet ne tikai bērēs, arī kāzās, šis paēdiens bija un joprojām ir topa augšgalā. Ar recepti ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo" dalās Jeļena Dimante.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 gab.olas glāzeūdens glāzemilti šķipsnasāls saulespuķu eļļa buljons dilles krējums

Pagatavošana

1

Ņem trīs olas, glāzi ūdens, glāzi miltu un šķipsnu sāls. Visas sastāvdaļas liek bļodā un sakuļ, līdz iegūta plāno pankūku biezuma un konsistences mīkla.

2

Katliņā liek vārīties eļļu, bet ollīveļļa nederēs, tikai saulespuķu, rapšu vai parastie tauki.

3

Kad eļļa uzkarsusi, caur putu smeļamo kausu (ar caurumiem) tecina mīklu eļļā, lai tā pilētu. Receptes ieteicējai Jeļenai šāda kausa nav, tāpēc viņa izbēra karotes no "Ikea" karošu turētāja un lēja caur to. Bet tajā diemžēl caurumi ir par lielu, un gala rezultātā sanāca "kurkuļi", ne bumbiņas.

4

Ar sietiņu izsmeļ profitroļus no eļļas un ber lēzenā traukā, kas iepriekš izklāts ar papīra dvieli vai salvetēm, lai uzsūktu liekās taukvielas.

5

Buljonam var izšķīdināt parasto kubiciņu vai izmantot paciņu zupu.

6

"Ja vēl piemet dilli un karotīti krējuma... Laipni aicināti Alūksnes garšās!" saka Jeļena.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!