Foto: Privātais arhīvs

"Sēņu zupa ar speltas grūbām ir iecienīts sēņu laika ēdiens mūsmājās. Mums garšo, tamdēļ arī iesakām citiem. Speltas grūbas lieliski iederas vasaras zupās, jo ir vieglas un saldas," stāsta "Zutiņu" saimniece Rūta Beirote, kura saimniecības mājaslapā "Zutini.lv" ir izveidojusi savu digitālo recepšu grāmatu. Ar recepti viņa labprāt dalās arī ar "Tasty.lv" lasītājiem.

"Zutiņi" ir neliela ģimenes saimniecība Krimuldas novadā, kurā sēņu zupa ar speltas grūbām tiek gatavota pa štengrajai modei.

Receptes autore, "Zutiņu" saimniece Rūta iesaka, ka zupās miežu grūbu vietā labāk izvēlēties speltas jeb plēkšņu kviešu grūbas. Tās nav raupjas, nekļūst pelēkas. Tām ir maiga un salda garša, tamdēļ patīk arī tiem, kam grūbas nepatīk.

100Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

žāvēti cūkas kauliņi vai žāvēts cauraudzis sīpoli sēnes kartupeļi burkāni speltas grūbas sāls pipari losberlapa (lauru lapa)

Sagatavošana

1

Vispirms novāra žāvētus cūkas kauliņus līdz buljonam. Ja vaļas nav un gribas ko vienkāršāku – uz pannas apcep gruntīgākos gabalos grieztu žāvētu cauraudzi kopā ar sīpoliem un sēnēm.

2

To visu liek katlā kopā ar kartupeļiem un burkāniem. Pievieno arī sauju nomazgātu speltas grūbu un vāra, līdz viss gatavs.

3

Piepravī garšvielas – sāli, piparus, losberlapu.

4

Atceries – speltas grūbas ir daudz ātrāk gatavas. Tās izvārās mīkstas aptuveni 20-30 minūšu laikā.

Gardo sēņu zupu ēd ar krietnu karoti krējuma un rupjmaizes šķēli, apziestu ar sviestu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!