Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liellopa gaļu sagriež gabalos, ātri apcep dziļā pannā lielā karstumā, noliek malā.
Sīpolus sagriež palielās šķēlēs, apbrūnina uz tās pašas pannas, tad pievieno pabiezās ripiņās sagrieztu burkānu, nedaudz apcep.
Pieliek timiānu un rozmarīnu, pacep kādu minūti, tad pannā liek atpakaļ gaļu un pielej sarkanvīnu.
Ik pa laikam apmaisot, uz lielas uguns vāra, kamēr iztvaiko alkohols.
Pievieno sakapātu selerijas kātu, nemizotas vai mizotas (ja vēlas intensīvāku garšu), veselas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un pielej karstu buljonu.
Samazina uguni uz vidēju, uzliek vāku un sutina, kamēr gaļa mīksta. Ja ir vajadzība, gatavošanas laikā pievieno vēl buljonu vai ūdeni, ja gatavošanas beigās šķiet, ka šķidruma ir par daudz, tad noņem vāku un ļauj tam nedaudz iztvaikot.
Pasniedz ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem.
Ja negaršo selerija, tad to var nelikt.
Kaltētos garšaugus var aizstāt ar pāris svaigiem rozmarīna un timiāna zariņiem. Tādā gadījumā tos liek klāt tad, kad pieliets buljons.
Lai labi garšo!