Foto: DELFI
Pildītie kabači ir vasaras klasika. Dārzeņu un gaļas proporcija atkarīga gan no tā, kas pieejams mājās, gan no pašu ēdāju garšas īpatnībām. Un visam pa virsu – sulīga siera "sega"!
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.vidēja izmēra kabacis400 gmaltā gaļa sīpols paprika3 ĒKrīvmaize pēc garšassvaigi garšaugi pēc garšassāls, pipari VIRSKĀRTAI: kūstošs siers majonēze dilles

Sagatavošana

1

Kabaci pārgriež uz pusēm, izgrebj sēklas un nedaudz mīkstuma. Pašu mīkstumu atdala no sēklām, sasmalcina un liek traukā, kurā gatavos pildījuma masu.

2

Sasmalcinātajam kabača mīkstumam pievieno malto gaļu, smalki sagrieztu sīpolu, kapātus zaļumus, papriku. Pievieno rīvmaizi, sāli un piparus un visu kārtīgi samīca.

3

Pilda gaļu sagatavotajās kabaču pusēs un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180 grādos apmēram 40 minūtes.

4

Kamēr kabači cepas, sagatavo siera virskārtu: rīvēto sieru sajauc ar saspiestu ķiploka daivu, majonēzi un kapātām dillēm.

5

Kad kabači cepušies 40 minūtes, tiem uzliek sagatavoto siera masu un turpina cept apmēram 15 minūtes, beigās palielinot cepšanas temperatūru, lai virskārta apbrūnētu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!