Jeļena Dimante
Šim saldējumam var izmantot gandrīz jebkuras ogas, kā arī neapēsto zapšu krājumus. Ar lāpstiņu iecilā jebkādu ievārījumu, uz norādīto produktu daudzumu pietiek ar 2-3 ēdamkarotēm, saka Jeļena Dimante, viena no Lielbritānijas diasporas ēst gatavošanas entuziastu "Latvieši UK gatavo" gariņiem.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 mlsaldais krējums1 gab.bundžiņa iebiezinātā piena500 gmaskarpones krēms3 ĒKievārījums pēc garšasogas

Pagatavošana

1

Saldo krējumu, iebiezināto pienu un maskarponi sakuļ (ar mikseri vai ar roku – kā nu ērtāk).

2

Līdzko masa kļūst bieza, kulšanu pārtrauc.

3

Iecilā masā ievārījumu un ogas – svarīgi, lai tās būtu sausas, pretējā gadījumā saldējumā veidosies ledus kristāli.

4

Liek kārumu saldētavā sastingt. "Es parasti uz nakti atstāju saldētavā, un no rīta jau var brokastot," smaida Jeļena.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!