20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 glāzesavenes2 glāzesavenes4 ĒKcukurs3 gab.olu baltumi
Pagatavošana
1
Blenderī liek svaigas avenes (aptuveni vienu glāzi) vai, kā jau minēts, var izmantot arī ievārījumu vai kompotu. Ja izmanto svaigas avenes, pievieno nedaudz cukura. Sablendē.
2
Izvēlas palielu trauku, tajā lej iepriekš sablendētās avenes, trīs olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, pievieno trīs ēdamkarotes cukura (attiecība olām un cukuram ir vienāda!).
3
Puto ar mikseri, līdz masa izveidojas stingrās, gaisīgās (gluži kā mākonis) putās, proti, kad masa vairs neslīd ārā no bļodas.
Pēc pagatavošanas šo našķi liek ledusskapī uz pāris stundām.
Bet ko darīt ar dzeltenumiem? Pagatavo vaniļas mērci! Bet, ja gribas pavisam vienkāršo variantu, deserta trauciņos sambukam pāri pārlej aukstu pienu.
Lai labi garšo!
PusdienasLaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiPasniegt atdzesētuDesertiAvenesCukursOlasviegliIkdienas maltīteiAugļu desertiKo pagatavot ballīteiOgu deserti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit