Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kūkas pamatnei sadrupina cepumus un samaisa ar sviestu un pūdercukuru viendabīgā masā.
Iegūto masu izklāj formas apakšā un cep 175 grādos piecas minūtes, tad atdzesē.
Kamēr dziest pamatne, krēmsieru saputo ar cukuru, tad pievieno saldo krējumu un laima mizu ar sulu.
Vēlreiz visu saputo, līdz iegūta viendabīga un gaisīga konsistence. To pārklāj pāri kūkas pamatnei un ievieto ledusskapī uz divām stundām kārtīgi savilkties un sastingt.
Kamēr kūka savelkas, pagatavo vaniļas mērci. Auzu dzērienu ielej karsēšanas trauciņā, uzkarsē ar tam pievienotām vaniļas sēklām un cukuru.
Tikmēr olu dzeltenumus sakuļ ar kukurūzas cieti un iegūtajai masai, lēnām maisot, lej klāt silto auzu pienu.
Tad lej visu atpakaļ un lēnām karsē, līdz veidojas iebiezināta masa.
Gatavo kūku griež porcijās un pasniedz pārlietu ar vaniļas mērci un rotātu ar sev tīkamām sezonas ogām.
Lai izdodas!