17Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 gkukurūzas putraimi600 mlbuljons vai ūdens1 gab.smalki sakapāts sīpols3 gab.smalki sakapātas ķiploka daiviņas TKrīvēts muskatrieksts1 TKsviests200 mlpiens100 grīvēts cietais siers50 gsiers ar zilo pelējumu pēc garšassāls, melnie pipari500 gsēnes (gailenes, bekas, baravikas, šampinjoni)1 ĒKaugu eļļa1 gab.neliels, smalki sagriezts sīpols2 gab.smalki sakapātas ķiploka daiviņas TKkaltēts timiāns vai oregano1 ĒKsviests pēc garšassāls, pipari
Pagatavošana
1
Lielā katlā apcep sviestā sīpolus un ķiplokus.
2
Pielej ūdeni, uzvāra un pakāpeniski ieber kukurūzas putraimus.
3
Gatavo uz lēnas uguns, līdz putraimi ir pilnībā gatavi (20-30 minūtes).
4
Pievieno muskatriekstu, pienu, sierus, sāli un piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisa, lai izveidojas viendabīga konsistence un putra ir uzkarsusi.
5
Lielā pannā apcep eļļā sīpolus, lai tie kļūst zeltaini.
6
Pievieno sagrieztas sēnes, visu apmaisot, cep, līdz šķidrums ir iztvaikojis un sēnes ir gatavas (10-15 minūtes).
7
Pievieno sviestu, timiānu, ķiplokus, sāli un piparus un cep vēl 3-5 minūtes.
8
Pasniedz kukurūzas biezputru jeb polentu, pārklājot to ar sēņu ragū.
Lai labi garšo!
Augu eļļaBuljonsKukurūzas putraimiSviestsSēnesSēņu ēdieniMuskatriekstsCietais siersPutras un biezputrasZilā pelējuma siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit