45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gjērs500 gsīpoli500 gburkāni650 mlgargraudu rīsi9 TKrozīnes pētersīļi kumīns melnie pipari2 gab.ķiploka galviņas100 mlvīnogu kauliņu eļļa
Pagatavošana
1
Sīpolus nomizo un sakapā; burkānus nomizo un sagriež salmiņos. Visu apcep eļļā kopā ar vienu ēdamkaroti kumīna. Noņem no pannas.
2
Jēra gaļu vai liellopa gaļas mīkstumu sagriež kubiņos un apcep eļļā kopā ar sāli (garšu var bagātināt ar maltās gaļas garšvielu bez pievienota sāls) un vienu ēdamkaroti kumīna.
3
Pannā gaļai virsū liek kārtu sīpolu un burkānu, nemaisa, pārkaisa sakapātus zaļumus, rozīnes un tad rīsus.
4
Visu atstāj kārtās, kopā nemaisa.
5
Tiem pa vidu iesprauž ķiploka galviņas.
6
Visu pārlej ar ūdeni tā, lai ir pirksta platumā pāri rīsiem. Uzliek vāku un atstāj uz 30 minūtēm sautēties.
7
Pasniedz samaisītu kopā un bagātīgi pārkaisītu ar zaļumiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit