Foto: Inita Briedina
Drēgnā rudens vakarā ir īstais laiks sātīgām un mazliet neparastākām kartupeļu pankūciņām. Tās jābauda kopā ar kūpinātas siļķes un vājpiena biezpiena smēriņu! Ja neesi siļķes cienītājs, kartupeļu pankūkas baudi pa vecajai jeb vienkāršajai modei – ar skābo krējumu! Recepti iesaka Inita Briedina.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgkartupeļi (dzeltenie)1 gab.sīpols1 gab.ola2 ĒKmannas putraimi2 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKgaršviela ceptiem kartupeļiem malti melnie pipari pēc garšassāls eļļa (cepšanai)2 gab.kūpinātas siļķes200 gvājpiena biezpiens2 ĒKskābais krējums pētersīļi sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Dzeltenos kartupeļus sarīvē uz vidējās rīves.

2

Noskalo aukstā ūdenī.

3

Atstāj ūdeni, lai stērķele nosēžas trauka apakšā, to pievieno kartupeļiem.

4

Sīpolu sarīvē uz rupjās rīves, ķiploku uz smalkās. Apvieno visas sastāvdaļas.

5

Uzkarsē eļļu, ar karoti liek pannā pankūciņas un cep no abām pusēm zeltaini brūnas.

6

Pagatavo siļķes un biezpiena smēriņu: blenderī liek smalko vājpiena biezpienu, pievieno skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu, pētersīļu lapiņas, kūpinātu siļķes fileju (sagrieztu mazākos gabalos), sāli un melnos piparus. Sablendē līdz vienmērīgai masai.

7
Pagatavošanas gidu video formātā atradīsi šeit!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!