Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kēksa veidni ietauko un iesijā miltus.
Mizotus ābolus sagriež nelielos gabaliņos, samaisa ar 1 ēdamkaroti cukura un 1 tējkaroti kanēļa.
Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.
Atsevišķā bļodā ber 200 g cukura, ābolu sulu, eļļu, vaniļu un olas. Visu sakuļ viendabīgā masā, līdz cukurs pilnībā izšķīdis. Iejauc masā miltu un cepamā pulvera maisījumu, iecilā sakapātus valriekstus.
Lej kēksa veidnē trešdaļu sagatavotās mīklas, pāri kaisa pusi ābolu. Pārlej ar pusi no atlikušās mīklas un pārber ar atlikušajiem āboliem. Visam pāri lej atlikušo mīklu.
Cep 180 grādos apmēram 55-60 minūtes vai līdz brīdim, kad, pārbaudot ar koka iesmiņu, pie tā vairs nelīp mīkla.
Gatavo kēksu atdzesē apmēram 10 minūtes, tad apgāžot izņem no veidnes un ļauj pilnībā atdzist. Pirms pasniegšanas, ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!