Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
"Tasty.lv" 10. dzimšanas dienā nolēmām, ka svētkus nosvinēsim ar pankūku tortēm – gan grēcīgi saldām, gan kreptīgi sāļām. Sacījām milzu paldies fantastiskajai kūku virtuozei Elīnai Gailei par pasakaino rezultātu. Elīna 12 stundas cepa pankūkas, kūla krēmus, būvēja pankūku torņus un rotāja kūkas! Un nu, bez šaubām, neturam sveci zem pūra, dalāmies ar Elīnas recepti, kā pagatavot fantastisku spinātu pankūku torti, kas pildīta ar lasi un avokado.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.olas500 gpiens250 gūdens400 gmilti2 ĒKcukurs ĒKsāls2 ĒKeļļa spināti4 gab.nogativināti avokado gab.citrona sula1 gab.ķiploka daiviņa300 gmazsālīts lasis200 gDzintars klasiskais vai Mascarpone krēmsiers50 gsvaigi spināti

Sagatavošana

1

Plāno pankūku pagatavošana. Sākumā liek olas kulties kopā ar cukuru, sāli, tad pievieno pusi no piena un pakāpeniski iesijā miltus un paralēli pievieno gan pienu, gan ūdeni, gan eļļu.

2

Būtiski ir tas, lai masa nav pārāk bieza vai pretēji – šķidra, lai neveidotos kunkuļi no miltiem. Kad masa ir šķidra krējuma konsistencē, tad ir gatava! Blendera traukā ielej mazu daļu mīklas, pievieno spinātus un kārtīgi sablendē.

3

Tad sablendēto spinātu masu pievieno atlikušajai pankūku masai un vēlreiz visu kopā sablendē.

4

Būtiski – cepot plānās pankūkas, neliet eļļu uz pannas, bet ar silikona otiņu izsmērēt un tad ar kausiņu uzliet mīklu uz pannas un izlīdzināt.

5

Pildījuma pagatavošana. Avokado notīra un uz šķīvja ar dakšu saspiež smalkos gabaliņos, pievieno citrona sulu, sāli, piparus, šķipsniņu cukura, caur ķiplokspiedi piespiež ķiploku. Visu kārtīgi samaisa un pagaršo, ja kas pietrūkst no garšvielām, papildina pēc savām sajūtām.

6

Mazsālīto lasi sagriež smalkos gabaliņos.

7

Kūkas kārtošana. Pankūkas ar pildījumu kārto pa kārtām, ļaujot vaļu radošumam. Vienā kārtā var likt gan avokado ar lasi kopā vai arī atsevišķi. Piemēram, liek avokado, tad pankūciņu, tad liek spinātus, tad atkal pankūku, to apsmērē ar kausēto sieru vai Maskarpones sieru (kāda nu kuram izvēle!). Un tā turpina kārtu pa kārtai, tikmēr, kamēr masa ir beigusies vai arī, cik lielu un cik augstu kūku vēlas.

8

Dekorē pēc saviem ieskatiem! Piemēram, olīvām vai kaperiem.

Un, re, pankūku kūka ir gatava.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!