Paprika ir gluži vai radīta tam, lai tiktu piepildīta ar garšīgu saturu. Kaut visbiežāk pildījuma pamatā ir maltā gaļa un rīsi, šoreiz, iedvesmojoties no gardēdes Ainas Pitrānes, pildījumu pagatavosim no vistas šķiņķīšiem, mazajiem tomātiņiem, kūpināta caurraudzīša, siera un dažādiem citiem labumiem!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Papriku pārgriež uz pusēm, iztīra, apber nedaudz ar sāli un ierīvē to.
Vistas gaļu, kūpinātu caurraudzīti un tomātus sagriež mazos gabaliņos. Lociņus un dilles smalki sagriež, ķiploka daiviņu izspiež.
Pannā sakarsē eļļu un sākumā nedaudz apcep caurraudzīti, tad pievieno vistas gabaliņus. Pārkaisa ar sāli un pipariem un cep apmēram 2 minūtes. Pēc tam pievieno tomātus, izspiestu ķiploku un arī nedaudz apcep. Pārkaisa miltus un strauji samaisa. Pievieno pienu, kausēto sieru un sautē vēl 2 minūtes. Beigās pievieno lociņus, dilles un izmaisa.
Pilda paprikas pusītēs un cep tās iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200° grādos 20–25 minūtes. 5 minūtes pirms gatavības uzber virsū rīvētu sieru.
Lai labi garšo!