Foto: Iveta Rutkovska
Šīs brokastu maizītes dienu uzlabos pilnībā! Un, ja vēl klāt pie tām baudīsi biezpienu ar ķiplokiem un dillītēm. Recepti iesaka Iveta Rutkovska.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.tostermaizes šķēles sviests100 gšķiņķis sīpols2 ĒKkečups2 ĒKmajonēze melnie pipari saldā paprika karija pulveris raudene siers

Pagatavošana

1

Maizītes ar sviestu apsmērē no vienas puses, liek uz pannas ar apsmērēto pusi.

2

Šķiņķi un sīpolus smalki sagriež, sajauc ar kečupu, majonēzi un garšvielām, izņemot raudeni.

3

Masu liek uz maizītēm, tad uzkaisa raudeni (tā piešķirs maizītei picas aromātu).

4

Virsū bagātīgi uzkaisa sarīvētu sieru. Ja vēlas, pievieno paprikas gabaliņus.

5

Cep 200 grādos, nedaudz piepaceļot maizīti, paskatās, vai apakša ir zeltaini brūna, ja ir, tad maizītes gatavas.

Labu apetīti!

Siera un šķiņķa karstmaizītes

Foto: DELFI

Šī mutē kūstošā šķiņķa karstmaizīte ir lieliska vairāku iemeslu dēļ. Tā lieliski iederas brokastīs, kā arī vēsā rudens vakarā kopā ar tomātu krēmzupu. Mmmm!

Lasīt vairāk

Šķiņķa karstmaizes ar dzērveņu ievārījumu

Foto: Shutterstock

Gaļa, siers un ievārījums – šķietami nesavienojamais satiekas pavisam gardās brokastu karstmaizītēs.

Lasīt vairāk

Bīstami gardas karstmaizītes

Foto: DELFI

Karstmaizes ir ideāls veids, kā ikdienišķo sviestmaizi padarīt par vēlo brokastu zvaigzni. Būs nepieciešama cepeškrāsns, maize un uz tās liekami siera salāti.

Lasīt vairāk

Ābolu un brūkleņu karstmaizītes

Foto: Ieva Raiskuma

Kad gribas kaut ko garšīgu bez lielas jezgas, cepam krāsnī ābolmaizītes. Brūkleņu laikā tās kļūst par pavisam īpašu kārumu, jo brūkleņu sulīgais rūgtenums kopā ar krējumā, cukurā un kanēlī slīgstošo ābolu šķēlīšu maigumu veido īstu dārza un meža garšu simfoniju. Karstas, tikko no krāsns tās smaržo un garšo debešķīgi. Ak, šie mazie, svētdienīgie garšas prieki…

Lasīt vairāk

Brokastu karstmaizītes ar žāvētu gaļu un pesto

Foto: Privātais arhīvs

"Katrās mājās sava īstā un pareizā karstmaizīšu metode. Mūsmājās vienmēr uz urrā aiziet šāda versija, kurā pamatsastāvdaļas ir nemainīgas – graudu maize, žāvēta gaļa, siers, sīpoli un tomāti, bet variējam ar pievienotajām mērcēm," par savām "firmas" karstmaizītēm stāsta Evita, piedāvājot šo kārumu izmēģināt arī citiem.

Lasīt vairāk

Beigeļu karstmaizītes ar mocarellu

Foto: Vida Press

Mazās apaļās maizītes - beigeļi - visbiežāk sastopamas viesnīcu brokastīs Polijā un Vācijā, tomēr tie izpelnījušies slavas minūtes arī citos neparastos pasniegšanas veidos. Šī recepte ir viens no kulinārijas eksperimentiem, kad pica nav gluži pica un beigelis nav gluži tā pati ierastā maizīte. Taču rezultāts ir pārliecinoši gards - par to nav šaubu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!