Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo maltās gaļas masu (vienalga, kādu un kā vien tev pašam labpatīk). Receptes autorei: tītara maltā gaļa, nedaudz rīvmaizes, ķiploks un zaļumi.
Saviļā bumbiņas (cik lielas vien vēlies, tomēr ieteikums tās veidot frikadeļu izmērā).
Vienā bļodā ieber miltus, otrā olas kulteni.
No sākuma vairākas gaļas bumbiņas iemet miltos (lai neķēpātos ar rokām, sakrata, pārmet kultenī un vēlreiz miltos).
Visu izkārto uz dēlīša un tad pelmeņus liek vārošā ūdenī, kuram pievienota sāls, daži melnie pipari un lauru lapa; var pievienot buljona kubiņus.
Pasniedz siltus ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, kā nu kurš vēlas.
Labu apetīti!
Sātīgā pelmeņu zupa ar tomātiem
Ja meklē fiksi pagatavojamu risinājumu rudenīgas darba dienas vakariņām un jaunu variantu, kā pagatavot pelmeņus, tad šī recepte tev noteikti jāizmēģina! "Tasty" virtuvē parosījās trīspadsmit gadus vecā Kate, lūk, ko viņa pagatavoja!
Pašu rokām darināti pelmeņi. Vienkāršāk nekā izklausās
Zinām, zinām, ka daudzi atsakās gatavot paštaisītos pelmeņus, jo tā šķiet kā cīņa. Pirmkārt, cīņa ar mīklas pagatavošanu, kas ir apgrūtinoša, otrkārt, cīņa ar to, ka visa virtuve būs vienos miltos. Man gan sanāca būt lieciniecei, ka patiesībā tas ir ļoti vienkāršs, baudāms un pat meditatīvs process! Par to, ka draudzene Paula gatavojas gatavot pelmeņus, uzzināju no viņas atsūtītā video (steidzīgajā dienas ritmā biežāk izvēlamies nevis viena otrai rakstīt, bet gan atsūtīt video). Tā nu viņa padalījās ar gatavošanas gaitu un tad...
Fritēti pelmeņi pikantā dārzeņu karija mērcē
Pāris minūšu laikā pagatavotiem kraukšķīgiem fritētajiem pelmeņiem var piešķirt Taizemes virtuvei raksturīgu garšu buķeti, pasniedzot tos ar aromātisku, turklāt ļoti vienkārši un ātri pagatavojamu dārzeņu karija mērci. Šādā veidā pasniegti lieliski garšos arī cepti un vārīti pelmeņi.
Mājās gatavoti pelmeņi ar pildījumu japāņu gaumē
Šī ir iespēja izbaudīt japāņu ēdienu garšas nianses. Pelmeņi ir populāra un garda uzkoda, ko vari pavisam viegli pagatavot mājās. Baudi ar sojas mērci vai kādu citu, kas tev garšo. Pildījumam vari izmantot to, kas kārojas, piemēram, rikotas sieru, spinātus un muskatriekstus vai lēcas, burkānus, puravus, kurkumu un masala garšvielu. Pelmeņu, kuri pildīti ar vistas gaļu, puravu un Āzijas pakčojas kāpostu, recepti iesaka gardēde Ilze Liepiņa.
Students virtuvē: Cepti un buljonā vārīti pelmeņi
Cepti, arī vārīti pelmeņi jau kopš bērnības ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, un, protams, tie arī ieņem svarīgu lomu studentu ēdienkartē. Un ne velti – tos var pagatavot ātri un nesāpīgi, un galvenais, ka ir patiešām grūti tos pagatavot negaršīgus.
Gardie pelmeņi ar turku zirņu un burkānu pildījumu
"Ir tāds teiciens – acis darba izbijās, rokas darba nebijās. Par pelmeņiem runājot, nobijušās bija gan manas acis, gan rokas, un, ja ne lasītājas aicinājums ielikt blogā pelmeņu recepti, es tā arī turpinātu baidīties un domāt, ka šis nu gan ir viens neprātīgi grūts ēdiens. Nu, nav, izrādās, ka tiešām nav. Es ļoti lepojos gan ar to, kā man izdevās mīkla, gan pildījums. To, starp citu, izdomāju un pagatavoju kā pirmo no vairākiem pildījumiem, un pagaidām tas ir palicis nepārspēts. Vārdu sakot, ja arī tev no pelmeņa bail, atroti džempera piedurknes un ej uz virtuvi, tur tevi gaida negaidīta veiksme," atklāj bloga "Ēdamzāle" autore Maruta Rampāne, iedvesmojot piedalīties janvāra izaicinājumā "Neapēd zemeslodi!".
Pierogi jeb poļu pelmeņi ar skābētiem kāpostiem un sēnēm
Pelmeņus gatavot mājās ir diezgan piņķerīgs un laikietilpīgs process, īpaši, ja nav speciālās pelmeņu formas, tomēr garša atsver visu! Šai reizei - poļu tradicionālie pierogi - pelmeņi ar kāpostiem un sēnēm!
Pelmeņi ķīniešu gaumē
Pelmeņi ķīniešu gaumējeb vontoni - ar liellopa gaļas, garneļu un dārzeņu pildījumu. Vari tos gan vārīt, gan tvaicēt, gan cept un pasniegt ar sojas mērci vai čili eļļu.