Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošanas gaita ir vieglāka par vieglu: ņem brusketas maizīti (receptes autore iesaka izvēlēties "Brusketa Rimi ar tomātiem un oregano"), tās "bedrītē" smērā krēmsieru (var izvēlēties gan klasisko, gan papildinātu ar garšaugiem), pa virsu liek saulē kaltētu tomātu un visu noslēdz ar sinepju dīgstiem (kas ir vieni no pikantākajiem diedzējumiem). Tas arī viss!
Sinepju dīgstus var aizvietot ar bazilika lapiņām vai kādu citu zaļumu, piemēram, piparmētru lapiņām.
Lai labi garšo!
Brusketas ar ķirštomātiem, mocarellu un pesto
Vasarīga uzkoda Vidusjūras noskaņās – tā var teikt par brusketas maizītēm, kas izdaiļotas ar ķirštomātiem, maigu mocarellu un bazilika pesto. Pieliec arī svaiga bazilika lapiņas un garša būs neaprakstāma!
Recepte
Brusketa ar tunci, papriku un pētersīļiem
Brusketas ir tradicionāla itāļu uzkoda. No parastas sviestmaizes brusketu atšķir tas, ka maizes šķēles vispirms tiek apgrauzdētas – pannā bez taukvielām, uz grila vai restēm. Visbiežāk brusketu gatavošanai izmanto čabatu jeb ciabatta maizi, bet tikpat labi to var gatavot no bagetes.
Recepte
Sātīgie grauzdiņi ar steiku, tomātiem un pesto
Kraukšķīgas maizītes ar rikotas sieru, krāsnī ceptiem tomātiem, svaigu pesto un sulīga steika strēmelītēm. Brusketas maizītes būs ideāla uzkoda vēlās brokastīs, pusdienās, kā arī papildinās mājas branča galdu.
Recepte
Brusketas ar vītinātu šķiņķi, kazas sieru un marinētām paprikām
Lieliska, pikanta uzkoda ar bagātīgu garšas buķeti, ko baudīt vakarā ar glāzi sarkanvīna. Saderēsies ar dažādām Vidusjūras stila uzkodām.
Recepte
Krostini ar gorgonzolu, vīģēm un medu
Pikantais gorgonzolas siers lieliski sader ar sulīgajām vīģēm un medus saldmi. Mēs iesakām šo savienību izbaudīt uz grauzdētas bagetes šķēles, lai pārdesmit minūtēs radītu izcilu uzkodu izcilai ballītei.
Recepte