Foto: Paula Štrobindere
Vai tev patīk japāņu virtuve? Iespējams, neesi pārāk aizrāvies ar to, bet suši tev noteikti garšo. Godīgi sakot, suši var izmaksāt dārgi, jo autentiskie patiešām ir īsts mīlestības darbs. Japāņiem tas ir mākslas veids, un suši gatavošanas meistarība prasa daudzu gadu praksi. Bet paldies atjautīgajam prātam, kurš izdomāja ceptos suši mafinu formiņā. Gardēde Paula Štrobindere piedāvā recepti, kurā joprojām var izbaudīt pikantu rīsu, krēmīgu jūras velšu un suši lapu garšu vienā kumosā.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

suši lapas suši rīsi garneles krēmsiers srirača mērce majonēze loki sweet soya

Pagatavošana

1

Uzvāra rīsus.

2

Lielās suši lapas sadala četrās daļās.

3

Tīģergarneles sagriež gabaliņos.

4

Majonēzi sajauc ar srirača mērci, krēmsieru un tad samaisa ar sagrieztajām garnelēm.

5

Uz suši lapas liek rīsus un tad ievieto formiņās, pēc tam liek iepriekš pagatavoto garneļu masu.

Foto: Paula Štrobindere
Foto: Paula Štrobindere
6

Liek cepties 180 grādos 10 minūtes.

7

Ņem ārā un pārlej ar "sweet soya", pārber ar lociņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!