Kad pavasaris jau ar roku sasniedzams, bet pasaule turpina būt pelēcīga un drūma, grupas "Musiqq" mūziķis Emīls Balceris nepadodas – viņš piešauj dzīvei pipariņu un kopā ar "Rimi Gardēdi" Normundu Baranovski aktierim Mārtiņam Počam gatavo saulaini pikantu tortilju ar malto gaļu.
Emīla Balcera moto, gatavojot ēdienu, ir – ātri, vienkārši un veselīgi! Viņš rada maltītes, kurās sabalansēts uzturs lutina garšas kārpiņas. Draugiem gan viņš gatavo reti, taču reizēm svētkos vai vasaras vakaru sanākšanās tas notiek, un tad iecienītākais ēdiens, ko celt galdā, ir uz grila pagatavoti burgeri.
Ģimenes lokā kopā tiek gatavotas vakariņas, pārējās ēdienreizēs katrs rūpējas par sevi pats, tomēr Emīls cenšas vismaz aptuveni saplānot maltītes un iegādāties ēdienu visai nedēļai, vienmēr atstājot vietu arī kādam pārsteigumam.
Paša iecienītākie ēdieni ir steiks, ribiņas, zirņi ar speķi un sievas gatavotie īpašie pupiņu salāti, bet pārsteigums šoreiz ticis aktierim Mārtiņam Počam, kuram Emīls pasniedz ātri un lēti pagatavojamas, saulainu garšu pilnas un ar pipara raksturiņu apveltītas tortiljas.
Noskaties video un iedvesmojies arī tu!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu tortiljām: sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri. Sasildi ūdeni, pievieno eļļu. Sajauc silto ūdeni ar miltiem un kārtīgi izmīci. Mīklu sadali uz pusēm, ieliec maisiņā un atstāj siltumā uz 15 minūtēm.
Pa to laiku pagatavo gaļu: kārtīgi to samaisi ar garšvielām un jogurtu un veido kebaba iesmus.
Cep cepeškrāsnī grila režīmā 220 grādos 10–12 minūtes.
Sagriez salātus, sarkano sīpolu, burkānu.
Sajauc jogurtu ar citrona mizu, sulu, pipariem un sāli. Pievieno nedaudz saldinātāja – cukuru, medu vai kādu sīrupu, bet ne vairāk par tējkaroti.
Izrullē abus mīklas gabalus un cep karstā pannā 30–50 sekundes no vienas puses, tad 10 sekundes no otras.
Siltās tortiljas apklāj ar dvieli vai liec katlā zem vāka, lai veidotos kondensāts un mīkla paliktu mīksta.
Tortiljās pildi visas sastāvdaļas un pasniedz.
Lai labi garšo!