Foto: Privātais arhīvs
Tuvojoties pavasarim, ikdienas maltītēs tā vien kārojas iekļaut kaut ko sulīgu, kraukšķīgu un vieglu, bet tajā pašā laikā arī tādu, kas uz ilgāku laiku remdēs izsalkuma sajūtu. Ja tradicionālie grieķu salāti ar fetas sieru nedaudz jau apnikuši, var izmēģināt alternatīvu versiju, kas būs citāda, bet ne mazāk garda.

Recepte ir gaužām vienkārša, un salātu gatavošana neaizņems vairāk par desmit minūtēm. Šī būs uzturvielām bagāta maltīte, kuru var pasniegt kā vieglas pusdienas vai vakariņas, bet tikpat labi šie salāti var būt kā piedeva gaļai.

10Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kārba tvaicēti turku zirņi "Bonduelle Vapeur"250 gķiršu tomāti (vai parastie tomāti, sagriezti palielos gabalos) 1/2 garais gurķis1 iepakojums mini mocarellas bumbiņas bazilika buntīte3 ĒKolīveļļa1 ĒKbalzamiko etiķis pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasiecienītākās garšvielas

Pagatavošana

Foto: Privātais arhīvs
1

Turku zirņus nokāš un kārtīgi noskalo.

2

Ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm. Ja izmanto parastos tomātus, tos sagriež palielos gabalos.

3

Nomizo un sagriež gurķi, smalki sakapā bazilika lapiņas.

Foto: Privātais arhīvs
4

Visas sagrieztās sastāvdaļas liek bļodā, pievieno olīveļļu, balzametiķi un garšvielas, kārtīgi visu samaisa.

5

Pasniedz salātus.

Foto: Privātais arhīvs

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!