Publicitātes foto
Vienkārša, taču ļoti garda un izsmalcināta uzkoda, ar ko pārsteigt viesus Otrajās Lieldienās, izmantojot pēc olu kaujām un ripināšanas pa koka dēli pāri palikušās olas.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.vārītas olas2 ĒKmajonēze1 ĒKbezpiedevu jogurts1 TKDižonas sinepes2 ĒKsvaigi ikri4 šķēlesmaize4 ĒKsviests svaigas kreses vai maurloki pēc garšassāls un pipari

Pagatavošana

1

Vārītās olas gareniski pārgriež uz pusēm. Uzmanīgi izņem no tām dzeltenumus un saliek bļodā.

2

Olu dzeltenumus sajauc bļodā ar majonēzi, jogurtu, sinepēm, sāli un pipariem, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa.

3

Pagatavoto krēmu vienmērīgi iepilda olu baltumu pusītēs. Papildina ar ikriem uz katras pildītās olas.

4

Apgrauzdē maizes šķēles, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas.

5

Uz grauzdētās maizes uzziež sviestu ar jūras sāli, līdz tas nedaudz izkūst.

6

Pildītās olas izkārto uz servēšanas paplātes un pasniedz kopā ar grauzdēto maizi.

7

Pēc vēlēšanās olas var papildus dekorēt ar svaigiem kreses salātiem vai smalki sagrieztiem maurlokiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!