"Cielaviņas" gatavošana vislabāk padosies, ja darīsi to kopā ar sev tuvajiem cilvēkiem. Jārēķinās, ka tortei pirms ēšanas vismaz 4-6 stundas būs jāpavada ledusskapī, tādēļ sāc to gatavot jau 3. maijā!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Atdali 4 olu baltumus no dzeltenumiem. No atlikušajām 2 olām būs nepieciešami tikai dzeltenumi.
Sadrupini un sasmalcini grauzdētos lazdu riekstus.
Ļoti tīrā bļodā (vari to vispirms izslaucīt ar etiķī viegli samitrinātu salveti) ieber mazu šķipsnu sāls un kul 4 olu baltumus, līdz tie uzputoti gaisīgi. Pamazām pievieno visu pūdercukuru. Tāpat pamazām pievieno un sakul arī kartupeļu cieti. Olu baltumos pēc tam uzmanīgi iecilā un vienmērīgi iemaisi apmēram 120 g smalcināto lazdu riekstu.
Uz cepampannas uzklāj cepampapīru. No sakultajiem olu baltumiem uz cepampapīra izveido 3 apaļas un vienāda izmēra biskvīta kārtas. Liec tās cepties līdz 150ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī. Pēc ielikšanas krāsnī uzreiz samazini temperatūru līdz 110ºC un cep vēl vienu stundu. Pēc tam paver cepeškrāsns durtiņas un ļauj krāsnij pilnībā atdzist, biskvītam pakāpeniski izžūstot (šo vari atstāt arī uz nakti).
Pēc tam gatavo krēmu. Katliņā sajauc cukuru ar ūdeni un vāri, līdz cukurs izkūst. Tad saputo 2 olu dzeltenumus, pamazām tiem pievienojot cukura sīrupu. Pēc tam pamazām pievieno visu sviestu un sakul viendabīgā masā.
Vēl klāt pieber kakao pulveri, iebiezināto pienu un sakul visu vienmērīgā krēmā. Ieliec to uz īsu brīdi ledusskapī atpūsties. Šādi pagatavotā krēma apjomu sadali uz pusēm un zied uz katra biskvīta, izņemot augšējo biskvītu.
Dekorēšanai izkausē šokolādi ūdens peldē. Lēnām uzkarsē saldo krējumu un sajauc abus kopā. Augšējo tortes biskvīta kārtu pārlej ar šokolādi un dekorē ar sasmalcinātajiem lazdu riekstiem.
Sagatavoto "Cielaviņas" torti liec ledusskapī un ļauj tai ievilkties vismaz 4–6 stundas. Ideālā variantā atstāj to ledusskapī uz nakti.