Foto: Shutterstock
Īsts garšas sprādziens – sulīgs, aromātisks maltās gaļas veltnītis, sutināts cepeškrāsnī ar dārzeņiem: kartupeļiem, saldajiem pipariem un tomātiem. Brīnišķīgo garšu panāk, visas sastāvdaļas apcepot atsevišķi, bet pēc tam kopā sautējot krāsnī. Sutināšanas rezultātā radusies mērce bagātina jau tā aromātisko gaļas veltnīšu garšu. Kartupeļi ir ļoti sātīgi, tādēļ nekādas papildu piedevas vairs nav nepieciešamas. Ja nu vien svaigie salāti!
45Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
750 gjēra gaļa120 gapkaltusi baltmaize2 gab.vidēji lieli sīpoli5 gab.pētersīļa zariņi1.5 TKsāls0.5 TKsvaigi malti melnie pipari3 gab.lieli kartupeļi1 gab.vidēji liels tomāts5 gab.nelieli saldie pipari200 mleļļa cepšanai MĒRCEI2 gab.vidēji lieli tomāti1 ĒKdzidrināts sviests200 mlūdens

Pagatavošana

1

Gaļu samaļ divas reizes, liek lielā bļodā.

2

Maizi izmērcē ūdenī, nospiež šķidrumu un pievieno maltajai gaļai.

3

Sīpolus un pētersīļus smalki sakapā, pievieno bļodas saturam. Ber klāt garšvielas, visu kārtīgi samīca.

4

Ar mitrām rokām ņem gaļu un saveļ pirksta resnuma "desiņās".

5

Kartupeļus sagriež daiviņās, izmēru pielāgojot maltās gaļas veltnīšiem.

6

Kartupeļus no visām pusēm apcep olīveļļā, tad liek karstumizturīgā cepamtraukā.

7

Tajā pašā pannā apcep maltās gaļas koftas, ko pēc tam kārto starp ceptajiem kartupeļiem.

8

Tomātus un saldos piparus sagriež daiviņās atbilstoši kartupeļu un gaļas veltnīšu izmēram.

9

Atsevišķā pannā sviestā sautē smalki sagrieztus mērcei paredzētos tomātus. Tad pievieno 200 ml ūdens un strauji uzkarsē, līdz sāk burbuļot.

10

Karsto tomātu mērci pārlej cepamtrauka saturam.

11

Liek cepamtrauku iepriekš sakarsētā krāsnī un cep 200 grādos apmēram 20-25 minūtes, līdz tomāti un paprika maina krāsu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!