Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu samaļ divas reizes, liek lielā bļodā.
Maizi izmērcē ūdenī, nospiež šķidrumu un pievieno maltajai gaļai.
Sīpolus un pētersīļus smalki sakapā, pievieno bļodas saturam. Ber klāt garšvielas, visu kārtīgi samīca.
Ar mitrām rokām ņem gaļu un saveļ pirksta resnuma "desiņās".
Kartupeļus sagriež daiviņās, izmēru pielāgojot maltās gaļas veltnīšiem.
Kartupeļus no visām pusēm apcep olīveļļā, tad liek karstumizturīgā cepamtraukā.
Tajā pašā pannā apcep maltās gaļas koftas, ko pēc tam kārto starp ceptajiem kartupeļiem.
Tomātus un saldos piparus sagriež daiviņās atbilstoši kartupeļu un gaļas veltnīšu izmēram.
Atsevišķā pannā sviestā sautē smalki sagrieztus mērcei paredzētos tomātus. Tad pievieno 200 ml ūdens un strauji uzkarsē, līdz sāk burbuļot.
Karsto tomātu mērci pārlej cepamtrauka saturam.
Liek cepamtrauku iepriekš sakarsētā krāsnī un cep 200 grādos apmēram 20-25 minūtes, līdz tomāti un paprika maina krāsu.
Lai labi garšo!