Lidl virtuve
Gaidot Jāņus, šefpavārs Uģis Veits un "Lidl virtuve" iesaka interesantu recepti, kas ap karsti liesmojošo grilu sapulcēs ne tikai veģetāriešus.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkonservēti vai vārīti turku zirņi3 gab.ķiploka daiviņas130 gsīpoli50 gpētersīļi3 ĒKrupja maluma milti vai rīvmaize1 ĒKkarijs5 gsāls2 TKcepamais pulveris

Pagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Sakapā pētersīļus.

2

Blenderī vai virtuves kombainā kopā ar garšvielām liek noskalotus konservētus turku zirņus un sablendē.

3

Sablendētos turku zirņus bļodā samaisa ar sīpoliem, ķiplokiem, pētersīļiem un rīvmaizi. Ar mitrām rokām izveido vienādus plācenīšus vai bumbiņas.

4

Liek uz grila uz 5-10 minūtēm, cepot no katras puses, līdz falafeles kļūst zeltaini brūnas.

Falafeles lieliski garšos kopā ar burkānu un kāpostu salātiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!