30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gkonservēti vai vārīti turku zirņi3 gab.ķiploka daiviņas130 gsīpoli50 gpētersīļi3 ĒKrupja maluma milti vai rīvmaize1 ĒKkarijs5 gsāls2 TKcepamais pulveris
Pagatavošana
1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Sakapā pētersīļus.
2
Blenderī vai virtuves kombainā kopā ar garšvielām liek noskalotus konservētus turku zirņus un sablendē.
3
Sablendētos turku zirņus bļodā samaisa ar sīpoliem, ķiplokiem, pētersīļiem un rīvmaizi. Ar mitrām rokām izveido vienādus plācenīšus vai bumbiņas.
4
Liek uz grila uz 5-10 minūtēm, cepot no katras puses, līdz falafeles kļūst zeltaini brūnas.
Falafeles lieliski garšos kopā ar burkānu un kāpostu salātiem!
LaunagsDārzeņu un sēņu uzkodasCepamais pulverisKarijsPētersīļiRīvmaizeTurku zirņiĶiplokividējiSīpolisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit