Laužam stereotipus, ka veģetāriešiem un vegāniem pie liesmojoša griliņa vietas nav! Šefpavārs Uģis Veits un "Lidl virtuve" sagatavojuši un paši notestējuši vairākas brīnišķīgas receptes, kurām gaļa un desiņas pat tuvumā nav bijušas. Un nu iesaka tās arī citiem. Pie grila!
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.ziedkāposts1 šķipsnakarijs1 šķipsnakurkuma6 ĒKolīveļļa20 gmalts koriandrs1 gab.ķiploka daiviņa1 ĒKzemesrieksti pēc garšassāls, pipari, cukurs

Sagatavošana

1

Nomazgā ziedkāpostus, noņem lapas un kātiņu. Novieto kāpostus uz darba virsmas un sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlēs jeb steikos, sākot no ziedgalviņas vidus.

2

Bļodā sajauc karija pulveri, kurkumu, sāli un piparus ar 2 ēdamkarotēm eļļas. Ar šo marinādi bagātīgi pārlej ziedkāpostu steikus. Tad cep tos uz grila aptuveni 8 minūtes no katras puses, līdz steiki kļūst zeltaini brūni.

3

Tikmēr notīra un sakapā ingveru un ķiplokus, rupji sasmalcina zemesriekstus. Liek blenderī kopā ar koriandru, atlikušo eļļu un sablendē vienmērīgā pesto šķidrumā. Ja nepieciešams, šķidrināšanai pielej nedaudz ūdens. Sāli, piparus un cukuru pievieno pēc garšas.

4

Noņem gatavos ziedkāpostu steikus no grila, kārto uz šķīvjiem un tad pārlej ar koriandra un zemesriekstu pesto.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!