Foto: Privātais ahīvs

Vienkārši pagatavojami makaroni ar mērci, kura nomierinās sirdsapziņu tiem, kuri vēlētos ēst veselīgāk, bet nezina, kā iekļaut ēdienkartē, piemēram, spinātus. Jūs teiksiet, ka tāpat taču trekns un sāls daudz. Jā, bet labāk ir tad, kad šis dievīgi gardais treknums tiek nedaudz atdzīvināts ar kādu dārzeni, turklāt vienmēr var lūkot pēc kādas uztura speciālistu ieteiktas veselīgākas alternatīvas dažām sastāvdaļām. Fusilli var būt arī pilngraudu un mērces gatavošanā izmantotais saldais krējums ar pazeminātu tauku saturu, ja gib, tad var iet vēl tālāk un gardo Spānijas vītinātās cūkgaļas šķiņķi (hamonu) aizvietot ar vistas fileju vai gaļu nelikt vispār. Galvoju garšīgi būs tāpat!

40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gfusilli150 gspināti100 ghamons250 mlsaldais krējums kulinārijai150 ggorgonzola1 ĒKkaperi1 šķipsnamalti melnie pipari1 TKeļļa cepšanai olīvas pasniegšanai baziliks pasniegšanai

Pagatavošana

1

Makaronus gatavo atbilstoši ražotāja norādījumiem, kamēr tie vārās, gatavo mērci.

2

Hamonu sagriež mazos gabaliņos (apmēram sērkociņa galviņas lieluma). Tad sagriež spinātus (ja pagatavošanai izmanto mazās spinātu lapiņas, tad nevajag griezt).

3

Pannu ar eļļu sakarsē, apcep hamonu, tad pievieno spinātus un maisot karsē, kamēr spināti saplakuši.

4

Uzmanīgi, visu laiku maisot, mazās porcijās pievieno saldo krējumu. Kad krējums uzmet burbuli, pievieno gabaliņos sagrieztu gorgonzolu, samazina karstumu un maisot karsē, kamēr siers izkusis. Pievieno kaperus un piparus.

5

Atkāpei ja mērcei izmanto vistas fileju, to griež pavisam nelielos gabaliņos.

6

Mērcei sāli nepievieno!!!

7

Makaronus nokāš un sajauc ar mērci. Pasniedz dekorētus ar olīvām un baziliku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!