Foto: DELFI
Vēl viens veids, kā apēst kabaci, kuru kāds labsirdīgs rads, draugs vai kaimiņš iešķiņķojis, lai manta neiet zudumā, bet tiek pienācīgi aprūpēta un nokļūst uz šķīvja. Receptes sastāvdaļās ir norādīts cukīni, bet, kā jau mēs visi zinām, tas ir tas pats kabacis. Tātad, cukīni vietā droši var rīvēt mazu un tvirtu kabacīti, kā arī dilles var aizstāt ar jebkuriem citiem svaigajiem garšaugiem, kuri ņipri zeļ dārzā vai ir iemanījušies tikt iepirkumu groziņā. Der gan svaigi pētersīļi, gan baziliks, gan rozmarīns, gan kinza, kas nu pašiem vairāk iet pie sirds. Lai pagatavotu šo omleti, būs nepieciešamas nelielas iemaņas, jo omlete jācep no abām pusēm.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gburkāni400 gcukīni vai kabacis1 gab.vidēji liels sīpols1 gab.ķiploka daiviņa1 ĒKkapātas dilles4 gab.olas3 ĒKsaldais krējums2 ĒKrīvēts Parmezāns pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Burkānus nomazgā, nosusina un sarīvē uz smalkās rīves. Cukīni nomazgā, nosusina un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu nomizo un ļoti smalki sagriež. Ķiploka daiviņu nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi(var ļoti smalki sakapāt). Visu sajauc.

2

Dārzeņos uzmanīgi iecilā kapātās dilles (vai citus svaigos garšaugus).

3

Olas sakuļ ar saldo krējumu un Parmezānu, pievieno tām sāli un piparus. Tas visu sajauc ar dārzeņiem.

4

Pannā (tai jābūt mazai) uzkarsē pavisam nelielu eļļas daudzumu, liek tajā daļu dārzeņu masas, vienmērīgi izlīdzinot pa visu pannu, apmēram 2 cm biezumā. Uzliek vāku un vidēji lielā karstumā cep dažas minūtes, līdz omletes virsiņa sāk sarecēt. Kad tas noticis, noņem vāku, pannai uzliek atbilstoša izmēra šķīvi un, turot šķīvi piespiestu pie pannas, žigli apmet pannu otrādi tā, lai omlete ar neizcepto pusi būtu šķīvja. Tad tikpat žigli, bet ļoti uzmanīgi, lai omleti nesalauztu, ieslidina to atpakaļ pannā(ar neizcepto pusi) un cep vēl apmēram minūti. Kad gatava, ieslidina no pannas šķīvī. Tad rūpīgi apmaisa dārzeņu masu un tādā pat veidā cep nākamo omletīti.

5

Pasniedz ar skābu krējumu vai jogurta mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!