Ar katru dienu mūsu dārzos vairojas gardo tomātu daudzums, un tāpēc "Lidl virtuves" šefpavārs Uģis Veits piedāvā ideju, kā izmantot tomātus, specifiskāk – mazos ķiršu tomātiņus.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gkonservēti turku zirņi1 gab.svaigs gurķis250 gķiršu tomāti1 gab.sarkanais sīpols1 gab.citrons20 gsvaigi pētersīļi4 ĒKolīveļļa pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Turku zirņus nokās sietiņā, noskalo aukstā ūdenī un kārtīgi notecini.

2

Nomazgā gurķi, nogriez tam galus un sagriez gabaliņos.

3

Nomazgā un pārgriez uz pusēm ķiršu tomātiņus. Smalki sagriez sīpolu, atdali no pētersīļiem lielos kātus un smalki sagriez lapiņas. Nomazgā citronu un izspied tam sulu.

4

Bļodā sajauc olīveļļu ar 2 ēdamkarotēm svaigi spiestās citrona sulas, pievieno sāli un piparus.

5

Pēc tam bļodā liec sagriezto gurķi, tomātus, sīpolus un turku zirņus, rūpīgi samaisi un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!