Brokastu pīrāgs ar zaļo pesto un krāsainiem ķiršu tomātiņiem
Ar katru dienu mūsu dārzos vairojas gardo tomātu daudzums, un tāpēc "Lidl virtuves" šefpavārs Uģis Veits piedāvā ideju, kā izmantot tomātus, specifiskāk – mazos ķiršu tomātiņus. Piebilde – recepte izdosies tikpat lieliski, ja lietosi parastos produktus.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
125 gvegāns margarīns250 gspeltas milti1 TKcukurs pēc garšassāls5 ĒKūdens350 gkrāsaini ķirštomāti25 gsvaigi maurloki190 gvegāns bazilika pesto5 ĒKsojas jogurts2 ĒKkukurūzas ciete20 gsvaigs baziliks pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Kamēr cepeškrāsns uzkarst, bļodā sajauc aukstu margarīnu, miltus, cukuru, sāli un aukstu ūdeni un ar rokām samīci mīklā.

2

Izrullē mīklu apmēram 2 mm biezumā un liec ietaukotā cepeštraukā (receptē paredzētais diametrs 28 cm), veidojot 3 cm augstu malu.

3

Piespied mīklu pie cepeštrauka pamatnes un malas, mīklas lieko augšmalu līdzeni nogriez, pamatni vairākās vietās sadur ar dakšiņu. Cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.

4

Tikmēr nomazgā un pārgriez uz pusēm ķiršu tomātiņus. Nomazgā maurlokus, nosusini un smalki sagriez tos.

5

Bļodā ar putojamo slotiņu sajauc pesto, sojas jogurtu, kukurūzas cieti un maurlokus, lej to visu uz mīklas pamatnes un vienmērīgi izlīdzini.

6

Pāri kārto sagrieztos ķiršu tomātiņus un apkaisi ar cukuru, sāli un pipariem. Liec cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes.

7

Pirms pasniegšanas izrotā tarti ar bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!