Lidl Virtuve
Ar katru dienu mūsu dārzos vairojas gardo tomātu daudzums, un tāpēc "Lidl virtuves" šefpavārs Uģis Veits piedāvā ideju, kā izmantot tomātus, specifiskāk – mazos ķiršu tomātiņus. Piebilde – recepte izdosies tikpat lieliski, ja lietosi parastos produktus.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
125 gvegāns margarīns250 gspeltas milti1 TKcukurs pēc garšassāls5 ĒKūdens350 gkrāsaini ķirštomāti25 gsvaigi maurloki190 gvegāns bazilika pesto5 ĒKsojas jogurts2 ĒKkukurūzas ciete20 gsvaigs baziliks pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Kamēr cepeškrāsns uzkarst, bļodā sajauc aukstu margarīnu, miltus, cukuru, sāli un aukstu ūdeni un ar rokām samīci mīklā.

2

Izrullē mīklu apmēram 2 mm biezumā un liec ietaukotā cepeštraukā (receptē paredzētais diametrs 28 cm), veidojot 3 cm augstu malu.

3

Piespied mīklu pie cepeštrauka pamatnes un malas, mīklas lieko augšmalu līdzeni nogriez, pamatni vairākās vietās sadur ar dakšiņu. Cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.

4

Tikmēr nomazgā un pārgriez uz pusēm ķiršu tomātiņus. Nomazgā maurlokus, nosusini un smalki sagriez tos.

5

Bļodā ar putojamo slotiņu sajauc pesto, sojas jogurtu, kukurūzas cieti un maurlokus, lej to visu uz mīklas pamatnes un vienmērīgi izlīdzini.

6

Pāri kārto sagrieztos ķiršu tomātiņus un apkaisi ar cukuru, sāli un pipariem. Liec cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes.

7

Pirms pasniegšanas izrotā tarti ar bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!