Foto: DELFI
Gardo tarti var aprakstīt kā harmonisku garšu kombināciju, kas iepriecinās ikkatru. Biezpiens padara saldo ēdienu viegli krēmīgu, savukārt āboli tarti padara nedaudz skābenu, radot nevainojamu garšu buķetes līdzsvaru. Šī tarte ir ideāla izvēle gan svētdienas rīta brokastīm, gan īpašiem svētku mirkļiem.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
180 gkokosriekstu cepumi "Selga"75 gsviests200 gkrēmsiers150 gbiezpiens1 gab.ola1 TKvaniļas cukurs75 gcukurs1 ĒKmilti400 gāboli kardamons un kanēlis

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180ºC temperatūrai.

2

Cepumus sasmalcina, tiem pievieno izkausētu sviestu.

3

Tartes formu iesmērē ar sviestu. Formiņā liek cepumu masu, ko piespiež pie maliņām.

4

Bļodā liek krēmsieru, biezpienu, olu, vaniļu, cukuru un miltus, un visu saputo.

5

Gatavo masu liek uz cepumu pamatnes.

6

Āboliem izgriež serdi, tos sagriež smalkās šķēlītēs vai kubiņos, ko liek biezpiena masā. Pārkaisa ar kanēli un kardamonu.

7

Cep 25–30 minūtes. Pasniedz atdzesētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!