Foto: DELFI
Aizņemto dienu glābšanas riņķis - cīsiņi, ja no tiem pagatavo zupu, tad arī sirdsapziņa mierīgāka, jo "kāda zupa" vienmēr šķiet veselīgāks ēdiens nekā vienkārši vārīti vai cepti cīsiņi ar kartupeļiem vai makaroniem. Šoreiz cīsiņzupas tapšanā piedalījās puķkāposti un savvaļas rīsu maisījums.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gcīsiņi150 gbekons125 grīsi250 gpuķkāposti1 gab.vidēji liels sīpols1 gab.vidēji liels burkāns pēc garšasgaršvielu maisījums bez sāls1 gab.buljona kubiņš pēc garšassāls, pipari kausētais siers pēc izvēles

Sagatavošana

1

Katliņā, kurā vārīs zupu, liek kubiņos sagrieztu bekonu, noregulē karstumu uz lielu un uzsilda kopā ar bekonu, lai izdalītos tauki. Kad tas noticis, bekonu mazliet apcep.

2

Sīpolu smalki sagriež, pievieno bekonam, cep līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Cīsiņus sagriež plānās ripiņās, liek katlā pie bekona un sīpoliem, nedaudz apcep.

3

Tad pievieno rīsus, maisot cep aptuveni minūti.

4

Katliņa saturam pievieno sarīvētu burkānu un cep, līdz burkāns mīksts, ik pa laikam apmaisot. Pievieno savu iecienītāko garšvielu maisījumu un piparus, maisot pacep apmēram minūti.

5

Katliņā lej ap 1,5 litru vāroša ūdens, pievieno buljona kubiņu (ūdens vietā var izmantot buljonu un buljona kubiņa vietā - buljona koncentrātu), pavāra pāris minūtes, tad samazina karstumu un zem vāka vāra vidējā karstumā aptuveni 10 minūtes.

6

Palielina karstumu un pievieno zupai nelielās rozītēs sadalītu puķkāpostu, lielā karstumā pavāra pāris minūtes, tad samazina karstumu līdz vidējam un turpina vārīt, līdz rīsi un puķkāposti gatavi. Ja vēlas, tad īsi pirms vārīšanās beigām iemaisa zupā kausēto sieru.

7

Zupu noņem no uguns un atstāj "saķerties" uz 10 minūtēm. Pasniedz pārkaisītu ar kapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!