60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
5 gab.vidēji lieli āboli50 gcukurs sula no viena citrona20 gmilti0.5 TKkanēlis DRUMSTALĀM120 gvalrieksti vai pekanrieksti140 gmilti100 gauzu pārslas110 gbrūnais cukurs1 TKkanēlis1 šķipsnasāls110 gauksts sviests
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2
Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež nelielos kumosa izmēra kubiņos. Ber traukā, pievieno cukuru, citrona sulu, miltus un kanēli, visu samaisa.
3
Sagatavotos ābolus ber viegli ietaukotā cepamtraukā un vienmērīgi izlīdzina.
4
Citā traukā samaisa kapātus riekstus, miltus, auzu pārslas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem visu saplucina, veidojot zirņa izmēra drumstalas.
5
Sagatavotās drumstalas vienmērīgi kārto pāri āboliem un liek cepties aptuveni 45 minūtes, līdz ābolu masa sāk burbuļot, bet virskārta kļuvusi zeltaini brūna.
6
Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē (ja vien ir pacietība) un bauda ar vaniļas saldējumu.
Lai labi garšo!
BrokastisLaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAuzu pārslasBrūnais cukursCitroniCukursKanēlisMiltiSviestsĀboliviegliValriekstisalsAugļu deserti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit