Foto: DELFI
Vienkāršs un bīstami garšīgs ābolu laika deserts, ko gatavosi vairāk nekā vienu reizi šosezon!
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 gab.vidēji lieli āboli50 gcukurs sula no viena citrona20 gmilti0.5 TKkanēlis DRUMSTALĀM120 gvalrieksti vai pekanrieksti140 gmilti100 gauzu pārslas110 gbrūnais cukurs1 TKkanēlis1 šķipsnasāls110 gauksts sviests

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež nelielos kumosa izmēra kubiņos. Ber traukā, pievieno cukuru, citrona sulu, miltus un kanēli, visu samaisa.

3

Sagatavotos ābolus ber viegli ietaukotā cepamtraukā un vienmērīgi izlīdzina.

4

Citā traukā samaisa kapātus riekstus, miltus, auzu pārslas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem visu saplucina, veidojot zirņa izmēra drumstalas.

5

Sagatavotās drumstalas vienmērīgi kārto pāri āboliem un liek cepties aptuveni 45 minūtes, līdz ābolu masa sāk burbuļot, bet virskārta kļuvusi zeltaini brūna.

6

Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē (ja vien ir pacietība) un bauda ar vaniļas saldējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!