Foto: DELFI
Velti trinām nažus un pucējām grozus! Velti braucām mežā! Sēnes tā arī nesalēca kurvī kā blusas suņa vilnā. Bet fantāzija jau bija uzbūrusi acu priekšā gardu sēņu mērci. Varbūt kādu zupas bļodu. Vai kaut pankūkas ar sēņu pildījumu. Nekā! Grozs tukšs. Sapratu, ka bez sēņu klātbūtnes manas vakariņas būs, kā diētas 24. diena un, metot pie malas augstprātīgo domu par baravikām, gāju iekšā veikalā un grābu no plaukta šampinjonus. Jā! Veikala šampinjoni arī ir sēnes! Un, protams, atriebes vadīta, ne kā citādi, par mērces galveno sastāvdaļu es padarīju gaļu. Kā teica Mirttante: "Še tev!". Es to par sēnēm.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gmalta liellopa gaļa350 gšampinjoni1 gab.liels puravs1 gab.neliels selerijas kāts500 grīvēti tomāti3 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKkaltēts baziliks1 ĒKkaltēts timiāns pēc garšassāls, malti melnie pipari eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Pannā sakarsē eļļu un liek cepties plānās šķēlītēs sagrieztu puravu.

2

Vidēji augstā temperatūrā cep 5 - 8 minūtes, kamēr puravs mīksts. Tad pievieno ļoti plānās šķēlītēs sagrieztu selerijas kātu. Nedaudz pacep, lai selerija kļūst mīkstāka. Pievieno smalki sakapātu ķiploku. Visu pasutina apmēram minūtes 3. Tad pievieno baziliku un timiānu, viegli maisot cep apmēram minūti.

3

Liek klāt malto gaļu, palielina karstumu un cep, rūpīgi samaisot gaļu ar puraviem, selerijām un ķiplokiem.

4

Kad gaļa apcepusies, pievieno sēnes un cep, kamēr sēnes apbrūnējušas.

5

Pievieno tomātus, piparus un sāli, visu samaisa, pagaida, kamēr mērce uzmet burbuli, samazina karstumu uz mazu, uzliek pannai vāku un sautē minūtes 5 - 10.

6

Pasniedz ar jebkurām piedevām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!