Foto: Privātais arhīvs
Zivju diena šodien, jo ledusskapī iepeldēja izķidāta un glīti safilēta forele. Lai pagatavotu foreli cepeškrāsnī, nevajag vispār nekādas kulinārās iemaņas, izņemot prasmi ieslēgt cepeškrāsni un zināt, kā atvērt un aizvērt tās durvis. Un cik gards rezultāts! Katrai saimniecei, protams, savi gatavošanas knifiņi, tāpēc vienveidība žiglajai ūdeņu iemītniecei nedraud. Šeit vēl viena variācija.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.foreles fileja2 ĒKolīveļļa2 TKsakapātas dilles1 gab.smalki sakapāta ķiploka daiviņa1 TKcitrona sula1 gab.neliels tomāts pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Ķiploku sīki sakapā. Bļodiņā sajauc olīveļļu, dilles, ķiploku, citronu sulu, sāli un piparus.

2

Cepamtrauku viegli apslaka ar eļļu. Liek tajā foreles filejas, ar ādu uz leju.

3

Foreli iesmērē ar eļļas, citronu sulas un garšaugu maisījumu.

4

Tomātus sagriež ļoti plānās(caurspīdīgās) šķēlēs un kārto uz filejas.
Visu atstāj nedaudz savilkties, apmēram tik ilgi, cik nepieciešams, lai uzsiltu cepeškrāsns.

5

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem, liek cepties foreli. Cep 15 - 20 minūtes, atkarībā no foreles lieluma.

6

Ja vēlas, tad pēdējās 1 - 2 minūtes var ieslēgt cepeškrāsns grila režīmu. Pasniedz ar kartupeļu vai puķkāpostu biezeni.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!