Sastāvdaļas
Pagatavošana
Atdala cepumus no to pildījuma. Pildījumu un cepumus liek atsevišķās bļodās.
Sviestu izkausē un sajauc ar sasmalcinātajiem cepumiem kūkas pamatnei.
Kūkas formā ievieto cepamo papīru un izveido cepumu un sviesta pamatni.
Sagatavo želatīnu, uzkarsējot ūdeni un pievienojot to želatīnam. Ļauj tam uzbriest.
Pagatavo greipfrūtu “tārpus”, uzkarsējot sulu ar cukuru un pievienojot uzbriedināto želatīnu. Ielej maisījumu traukā ar salmiņiem un ļauj tam sacietēt ledusskapī.
Aveņu želejas maisījumu sagatavo tāpat kā greipfrūtu tārpus un ļauj sacietēt.
Pagatavo kūkas pildījumu, sajaucot krēmsieru, iebiezināto pienu un cepumu pildījumu.
Atsevišķi saputo saldo krējumu ar cukuru un pēc tam sajauc ar krēmsiera masu.
Pildījumu liek uz kūkas pamatnes un ievieto ledusskapī uz nakti.
Pirms pasniegšanas uz kūkas kārto ķiršus, izņem želejas “tārpus” no salmiņiem un kārto tos uz kūkas kopā ar sasmalcinātiem cepumiem, radot “zemes” efektu.
Šī kūka ir lieliska izvēle ne tikai ikdienai, bet arī svētkiem, piedāvājot neparastu, taču aizraujošu garšu kombināciju ar vizuāli iespaidīgu noformējumu!