Lidl Virtuve
Neceptā cepumu siera kūka ar ķiršiem un mājās gatavotiem želejas tārpiem – košs un rotaļīgs deserts Halovīnu noskaņās. Tārpu kūka ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piedāvā garšām bagātu kombināciju, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus. Recepti drosmīgākajiem gardēžiem radījis “Lidl” šefpavārs Uģis Veits.
240Minūtes
23Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
KŪKAI:540 gšokolādes cepumi ar krēma pildījumu, piemēram, "Neo" vai "Oreo"120 gsviests PILDĪJUMAM:200 mlsaldais krējums400 gkrēmsiers2 ĒKbrūnais cukurs100 gcukurs30 gvaniļas cukurs3 ĒKiebiezinātais piens GREIPFRŪTU TĀRPIEM100 mlūdens60 gželatīns2 ĒKbrūnais cukurs400 mlgreipfrūtu sula20 gvaniļas cukurs AVEŅU TĀRPIEM150 gaveņu želejas pulveris500 mlūdens DEKORĒŠANAI400 gsaldēti ķirši50 gsviests180 gšokolādes cepumi ar krēma pildījumu

Pagatavošana

1

Atdala cepumus no to pildījuma. Pildījumu un cepumus liek atsevišķās bļodās.

2

Sviestu izkausē un sajauc ar sasmalcinātajiem cepumiem kūkas pamatnei.

3

Kūkas formā ievieto cepamo papīru un izveido cepumu un sviesta pamatni.

4

Sagatavo želatīnu, uzkarsējot ūdeni un pievienojot to želatīnam. Ļauj tam uzbriest.

5

Pagatavo greipfrūtu “tārpus”, uzkarsējot sulu ar cukuru un pievienojot uzbriedināto želatīnu. Ielej maisījumu traukā ar salmiņiem un ļauj tam sacietēt ledusskapī.

6

Aveņu želejas maisījumu sagatavo tāpat kā greipfrūtu tārpus un ļauj sacietēt.

7

Pagatavo kūkas pildījumu, sajaucot krēmsieru, iebiezināto pienu un cepumu pildījumu.

8

Atsevišķi saputo saldo krējumu ar cukuru un pēc tam sajauc ar krēmsiera masu.

9

Pildījumu liek uz kūkas pamatnes un ievieto ledusskapī uz nakti.

10

Pirms pasniegšanas uz kūkas kārto ķiršus, izņem želejas “tārpus” no salmiņiem un kārto tos uz kūkas kopā ar sasmalcinātiem cepumiem, radot “zemes” efektu.

Šī kūka ir lieliska izvēle ne tikai ikdienai, bet arī svētkiem, piedāvājot neparastu, taču aizraujošu garšu kombināciju ar vizuāli iespaidīgu noformējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!